Yeşilçam'ın usta yapımcısı Türker İnanoğlu hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın usta yapımcısı Türker İnanoğlu hayatını kaybetti

Türk sinemasında duayen isim olarak tanımlanan Türker İnanoğlu'nun hayatını kaybettiği öğrenildi. Yönetmen ve yapımcı İnanoğlu'nun 88 yaşında hayata gözlerini yumması sanat dünyasını yasa boğdu. İnanoğlu'nun ölüm haberini alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Gazeteci Cüneyt Özdemir, kayınpederi olan İnanoğlu için hazırlanan cenaze programı hakkında bilgi verdi.

Bir süredir rahatsızlığı devam eden Türker İnanoğlu'nun kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi. 88 yaşında hayata gözlerini yuman yapımcı ve yönetmen İnanoğlu'nun ölüm haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Bakan Koca, mesajında ​​şunları söyledi:

"Sanat dünyamızda ünlü isimlerinden biri olan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, geçirmiş olduğu ani rahatsızlık sonrası hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum."

CENAZE PROGRAMI AÇIKLANDI

Yeşilçam'ın usta yapımcısı Türker İnanoğlu hayatını kaybetti

Gazeteci Cüneyt Özdemir, kayınpederi olan Türker İnanoğlu için hazırlanan cenaze programını yayınladı. Özdemir mesajında; “Türker İnanoğlu'nun cenaze töreni şu şekilde planlandı. 4 Nisan Perşembe saat 10.00'da Tim Show Center’da cenaze töreni düzenlenecektir. Öğle namazının ardından Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca aile mezarlığına defnedilecek." ifadelerini kullandı.

TÜRKER İNANOĞLU'NUN HAYATI

1936 yılında Karabük'te doğan Türker İnanoğlu, 1957 yılında henüz Tatbiki Sanatlar Yüksek Okulu öğrencisi iken yönetmen yardımcılığı olarak sinema sektörüne girmiştir.

Ömer Lütfi Akad ile Nişan Hançer gibi dönemin ünlü yönetmenlere yardımcı olan İnanoğlu, yönetmenliğe 1959 yılında "Senden Uzak Yaşayamam" filmi ile başlamıştır. İnanoğlu, 1960 yılında Erler Film adında kendine ait yapım şirketini kurmuştur.

Kısa sürede birçok filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini yapan İnanoğlu, 1979 yılında Ulusal Video Film AŞ'yi kurduktan sonra Türkiye'yi videoyla tanıştırdı ve Türkiye'de ilk defa video kaset dağıtımını başlatarak bir ilke imza attı.

Türker İnanoğlu, daha sonra 1985 yılında Ulusal Radyo ve Televizyon adında bir televizyon stüdyosu kurdu ve burada birçok televizyon eseri üretti. İnanoğlu'nun TRT'de hayata geçirdiği “İcraatın İçden” programı, Türk siyaset ve televizyon yayıncılık tarihinde önemli bir yer edindi. İnanoğlu, 1994 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalından biri olan ATV'yi kurdu.

Beyoğlu'nda Atlas Sinemaları, Şişli'de Kent Sinemaları ve Kavacık'ta Boğaziçi Sinemaları'nın sahibi İnanoğlu, 2005 yılında Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Gösteri Merkezi'nin açılışını yaptı.

Türker İnanoğlu, bu güne kadar 84 film ve televizyon dizisinin yapımcılığını üstlendi, bunlardan 71'inin yönetmenliğini yaptı. Son dönemde birçok unutulmaz Yeşilçam filminde imzası olan İnanoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği 'Cennet Mahallesi', 'Arka Sokaklar' ve 'Akasya Durağı' dizileri Türk televizyonlarına damga vurdu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.