Yeşilçam'ın usta oyuncusu hayata gözlerini yumdu

Yeşilçam'ın usta oyuncusu hayata gözlerini yumdu

Yeşilçam'ın efsanelerinden Tosun Paşa filmindeki "Suphi" karakteriyle anılan oyuncularından Cevdet Arıkan, 75 yaşında vefat etti. Arıkan'ın bir süredir hastanede olduğu ve kanser tedavisi gördüğü biliniyor.

Kemal Sunal'ın 'Tosun Paşa' ve 'Kibar Feyzo' filmlerinde oynayan, Ferdi Tayfur, Cüneyt Arkın gibi devlerin filmlerinde de rol alan Cevdet Arıkan, Ediz Hun, Erol Taş, Ayhan Işık ve Kadir İnanır gibi çok sayıda ünlü isimle aynı setlerde çalıştı. 120'den fazla film projesinde yer alan Cevdet Arıkan'ın hayatını kaybettiği haberi sanat dünyasını yasa boğdu.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cevdet Arıkan hayata gözlerini yumdu

Oyuncunun oğlu Cem Arıkan, acı haberi Instagram hesabı üzerinden 75 yaşında hayata gözlerini yuman babası Cevdet Arıkan'ın ölüm haberini şu ifadelerle duyurdu:

"Babam, dostum, meslektaşım, Türk sinemasında son kalelerinden biri.. Kendimi sorumlu hissettiğim için bu acı haberi paylaşmak istiyorum. Maalesef babam Cevdet Arıkan vefat etti. Sinemamıza başsağlığı diliyorum."

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cevdet Arıkan hayata gözlerini yumdu

Cevdet Arıkan Kimdir?

1948 yılında İstanbul'da dünyaya gelen evdet Arıkan, İstanbul Büyükşehir Müzik Konservatuarı tiyatro bölümünden mezun oldu. 1970'li yıllarda Yeşilçam'a katılan Arıkan, 50 yıllık oyunculuk kariyeri boyunca 120'den fazla filmde rol aldı.

Cevdet Arıkan, Tosun Paşa filmindeki 'Seferoğulları'ndan Suphi' karakteriyle ünlüdür.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.