Sosyal medyanın ünlü ismi Aşkım Kapışmak gözaltına alındı

Sosyal medyanın ünlü ismi Aşkım Kapışmak gözaltına alındı

"Smart Trade Coin" dolandırıcılığına karşı düzenlenen "Siber Göz-42" operasyonunda 127 şüpheli yakalandı, 1 milyar TL değerinde varlığa el konuldu. İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın duyurduğu operasyonlar, sanal suçlarla mücadelede devletin kararlılığını vurguladı.

Ankara merkezli 21 ilde "Smart Trade Coin" adlı kripto varlık alım/satım platformu üzerinden "sıfır risk ile yüksek kazanç" vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen kişilere yönelik "Siber Göz-42" operasyonları düzenlendi. Operasyon kapsamında davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak da İstanbul Siber polisi tarafından gözaltına alındı.

Sosyal medyanın ünlü ismi Aşkım Kapışmak gözaltına alındı

Operasyonlarda yüklü miktarda para ve taşınır taşınmaz mal ele geçirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suçtan elde edilen malvarlığının aklanması suçlarına odaklandı. Bu operasyonlar neticesinde 127 şüpheli yakalandı ve 1 milyar TL değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına el konuldu. Operasyonlar sırasında 1 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan operasyonlar, sanal dolandırıcılıkla mücadelede devletin kararlılığını gösterdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.