En küçük yalıya dudak uçuklatan fiyat!

En küçük yalıya dudak uçuklatan fiyat!

Yalı fiyatları karşısında her gören şaşkına dönüştü. Süperstar Ajda Pekkan ile anılan herkesin kendisine ait olduğu söylenen İstanbul'daki gözde Panayot Yalısı satışa çıkartıldı.

Ajda Pekkan, sahne üzerinde tarzı ve sesiyle beğenileri toplarken dillere dolanan şarkılarıyla sık sık gündeme gelmektedir. Ünlü isim bu defa yalısı ile adını duyururken İstanbul'un tarihi yalılarından olan Panayot Yalısı ile gündeme gelindi. Satışa çıkan yalının rakamınını duyanlar şaşkınlığını gizleyemedi.

İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Yalıköy Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi üzerinde iskelenin hemen bitişinde yer alan tarihi yalı, İstanbul'un Tarihi Eser Tescilli 360 yalısından biri olarak listede bulunuyor. Ajda Pekkan Yalısı olarak bilinen bu yapı Ajda Pekkan’ın amcası Ali Pekkan tarafından 1936 yılında yapıldı.

ajda pekkan yalısı
Amcasının yalısında sık vakit geçiren Pekkan, 1971 senesinde koruma altına alınarak 1998 yılında ise satıldı. Beykoz gayrimenkulü üzerinden bir kişinin aldığı yalı 2012 senesinde renove edilerek kullanılmadığı bilgisi verildi.
2018 senesinde satışa çıkan yalı akademisyen Prof. Dr. bir çift tarafından 2.5 milyon dolara satışı gerçekleşti. O zamanın dolar kuru üzerinden yaklaşık 15 milyon TL değer üzerinde el değiştirildi.

SATIŞ FİYATI DUDAK UÇUKLATTI
Yatırım olarak tercih edilirken 5 senedir boş duran yalının günümüzdeki değeri 48 milyon TL yani 1 milyon 587 bin dolar olarak belirtilerek satışa koyuldu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.