Dünyaca ünlü starın vergi kaçırdığı ortaya çıktı: İddiaları kabul etti

Dünyaca ünlü starın vergi kaçırdığı ortaya çıktı: İddiaları kabul etti

Dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira, vergi kaçırdığını itiraf etti. İspanya'da hakkında 8 yıl 2 ay hapis cezası istenen vergi kaçırma iddiasıyla ilgili suçlamalar gündeme geldi.

Mahkeme bilgilerinden alınan karar üzerine İspanya'da yaşadığı döneme bağlı olarak 2012 ile 2014 yılları arasında 6 farklı suçla Maliyeden 14,5 milyon avro vergi kaçırmadan ötürü suçlanırken Shakira'nın, 2,9 milyon avroluk bir cezayı da kabul etmesiyle beraber anlaşmaya varıldı.

Shakira

117 kişinin tanık olarak yazılmasıyla beraber 12 duruşma olarak belirtilirken eski Barcelonalı futbolcu Gerard Pique ile beraber sırada bir dönem Barselona'da ikamet eden Shakira, ülke yasalarına bakılarak 183 günden fazla burada bulunurken vergi mükellefi olarak kabul ediliyor. Savcılık kararıyla beraber, Shakira'yı, İspanya'da vergi ödemekten kaçınırken gelirlerini ve mallarını ise İspanyol Vergi Dairesinden gizli tutarak, İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg merkezli bir şirket üzerine aktarılmasıyla suçlandı. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.