Dilan Polat son şansını da savcıya verdiği cevapla kaybetti

Dilan Polat son şansını da savcıya verdiği cevapla kaybetti

Dikkat çekici güncel ayrıntılar Dilan Polat'ın ifadesinde ortaya çıktı. Polat'ın 'etkin pişmanlık' ve 'mal varlığı' sorularına verdiği yanıt ile şaşırttı! Detaylar haberimizde.

Türkiye'de herkesin uzun süredir konuştuğu Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili güncel gelişmeler, hâlâ yaşanmaya devam etmektedir. Yapılan soruşturmanın bir parçası olarak, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan dört şüpheli için savcılık itiraz etti.

DİLAN POLAT'TAN ŞAŞIRTICI CEVAP

Gürsel Yılmaz, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Beyzanur Gün ve Ceydanur Gün, geçen Cumartesi günü adliyeye sevk edilen şüphelilerdendi. Diğer şüpheliler tutuklandı, ancak Gürsel Yılmaz, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Beyzanur Gün ve Ceydanur Gün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, mahkemenin 4 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bırakmasına itiraz etti. Gelgelelim, Dilan Polat'ın savcıya verdiği ifadeyle alakalı yeni ayrıntılar gün yüzüne çıkmaktadır. Gazeteci Kenan Taş, son olarak Polat'ın "Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanmak ister misiniz?" sorusuna verdiği yanıtı paylaştı:

Etkili pişmanlık hükümlerinden yararlanmak ister misiniz?

Dilan Polat: Hiçbir şeyden sorumlu olduğumu düşünmüyorum, bu yüzden bundan yararlanmak istemiyorum.

Özel mülkünüz var mı?

Dilan Polat: Kayıtlı herhangi bir varlığım olup olmadığını hakkında bilgim yok.

Dilan Polat'tan Şaşırtıcı Cevap

1 Kasım'da İstanbul merkezli altı şehirde düzenlenen operasyonda aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da bulunduğu on yedi şüpheli tutuklandı. MASAK, soruşturma kapsamında şirkette yapılan aramada dijital materyalleri ve defterlerine el konulan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında ön soruşturma raporu hazırladı. Mali suçlar ekibi, bu paranın aileye ait şirketler arasında aktarıldığını ve en sonunda gayrimenkul ve çok sayıda aracın satın alındığı Engin Polat'ın şirketi Milda Gayrimenkul tarafından geri alındığının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlattı. İstanbul, Ankara, Yalova ve Ordu merkezli şüphelilerin kimliklerini araştıran ve tespit eden İstanbul İl Müdürlüğü, Kırklareli ve Manisa'da kırk üç adrese operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekip, Polat çiftine ait bir medikal şirketinin Ankara'da başka bir şirkete isim hakkı verdiğini ve bu şirketin hesabına 1 milyon 800 bin TL aktarma girişiminde bulunduğunu tespit edildi. Ekip, fonlara el koydu ve dört şüphelinin yanı sıra genişletilmiş soruşturma kapsamında aranan diğer üç şüpheliyi tutukladı. Soruşturma kapsamında şüphelilerden Dilan-Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu kişilerden on dört kişi tutuklandı, dokuz kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.