Bahar ve Nihal Candan'ın davasında o isim itirafçı oldu

Bahar ve Nihal Candan'ın davasında o isim itirafçı oldu

Nihal Candan, ‘suç örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklandıktan ve hapishanede anoreksiya hastalığına yakalanıp ağırlığı 37 kiloya düşünce tahliye edildikten sonra, ilgili soruşturmada yeni bir gelişme meydana geldi. İddialara göre çete lideri olan ve polislik görevinden atılan Onur Apaydın, pişmanlığını ifade eden bir dilekçe ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve mahkemeye başvurdu.

Devlet kurumlarının icra yoluyla satışa sunduğu araçları düşük fiyatlarla alıcıya sunup güven oluşturduğu belirlenen bir suç şebekesi, bu metotla araç siparişleri toplamış ve insanları büyük meblağlarda paralarını alarak kandırmıştı. İlgili operasyonda, çete lideri olduğu öne sürülen Onur Apaydın’ın yanı sıra, onunla ilişkili oldukları iddia edilen sosyal medya ünlüleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler de gözaltına alınmışlardı.

NİHAL CANDAN

MAHKEMEYE MEKTUP GÖNDERİLDİ

Müslim Sarıyar’ın Halk TV’deki haberine göre, anoreksiya hastalığına yakalanarak aşırı kilo kaybeden ve sonuç olarak serbest bırakılan sosyal medya fenomeni Nihal Candan ile ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 

İki ayrı soruşturmada çete liderliği suçlamasıyla tutuklu olan eski polis Onur Apaydın, pişmanlık belirten bir mektubu dilekçe şeklinde Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve mahkemesine iletti.

SUÇ ÖRGÜTÜNÜN YAPISINI AÇIKLADI

Apaydın’ın dilekçesinde, çete lideri olmadığını savunarak, örgütün önde gelen isimlerini detaylı bir şekilde açıkladı ve gerçek çete liderinin kim olduğunu işaret etti. 

Ayrıca, suç örgütünün yönettiği gece kulüplerinin ve diğer işletmelerin isimlerini de 10 sayfalık dilekçesinde belirtti.

NİHAL CANDAN HAKKINDA

FENOMEN KARDEŞLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Apaydın, dilekçesinde gündeme gelen Nihal ve Bahar Candan kardeşler hakkında da bilgiler sundu. Kendisinin bu kardeşlere araç reklamı yaptırmadığını ifade eden Apaydın, “Bu iki kardeşin Instagram’da geniş bir takipçi kitlesi bulunmakta. 

Ancak, paylaşımlarında ‘Ben aldım, çok kazandım, siz de alın kazanın’ tarzında bir içerik bulunmamaktadır. Bahar ve Nihal Candan, örgütün finans kaynağı değildir” şeklinde konuştu.

İTİRAFLARI SUNACAK

Onur Apaydın, yaşadığı tecrübeleri dile getirerek, örgütün iç işleyişini, para ve mal varlığı transferlerinin kimler arasında gerçekleştiğini, emir ve hiyerarşi zincirini en ince ayrıntısına kadar açıklayabileceğini ifade ettiği bir dilekçe sundu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.