2024 Grammy Ödüllerinde şıklık yarışı! İşte ödülün yeni sahipleri

2024 Grammy Ödüllerinde şıklık yarışı! İşte ödülün yeni sahipleri

Müzik dünyasının zirvesi Grammy Ödülleri, muazzam bir törenle sahiplerini buldu. En prestijli müzik ödüllerinden biri olarak kabul edilen Grammy'lerde, birbirinden yetenekli sanatçılar ve yapıtlar ödüllerle taçlandı. İşte, müzik dünyasının bu muhteşem gecesinde öne çıkan Grammy Ödülleri kazananları...

Muazzam Gece: 2024 Grammy Ödülleri Kazananları ve Gecenin Öne Çıkanları!

Müzik dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan 2024 Grammy Ödülleri, dün akşam muazzam bir törenle sahiplerini buldu. Geceye damgasını vuran isimler ve kazananlar merakla bekleniyordu. İşte, müzik dünyasının zirvesinde yer alan o isimler ve alınan ödüller:

kez düzenlenen Grammy Ödülleri'nin sunuculuğunu 4. kez Trevor Noah üstlendi. Gecenin en prestijli ödülü olan "Yılın Albümü" kategorisinde ödülü, Taylor Swift'in "Midnights" albümüne layık görüldü. "Yılın Şarkısı"nda ise Billie Eilish, "What Was I Made For?" ile büyük başarı elde etti.

En İyi Klip kategorisinde ödül, efsane grup The Beatles'in "I'm Only Sleeping" şarkısına gitti. Miley Cyrus, "Flowers" adlı çalışmasıyla "Yılın Kaydı" ödülünü kazanırken, "En İyi Yeni Sanatçı" Victoria Monét olarak açıklandı.

Gecede dikkat çeken bir diğer an, Laufey'in "Bewitched" albümüyle "En İyi Geleneksel Pop Vokal Albümü"nü kazanması oldu. Solo Pop Performansı kategorisinde Miley Cyrus, "Flowers" ile ödülün sahibi oldu. SZA ft. Phoebe Bridgers iş birliği olan "Ghost in the Machine" ise "En İyi Grup/İkili Pop Performansı" ödülünü aldı.

Rap kategorisinde "En İyi Rap Performansı" ve "En İyi Rap Şarkısı" ödüllerini Killer Mike ft. André 3000, Future ve Eryn Allen Kane'in "Scientists & Engineers" çalışması kazandı. Ayrıca Killer Mike, "Michael" albümü ile "En İyi Rap Albümü" ödülünün sahibi oldu.

R&B kategorisinde "En İyi R&B Performansı" ödülü, Coco Jones'un "ICU" şarkısına giderken, "En İyi R&B Şarkısı" SZA'nın "Snooze" ile belirlendi. "En İyi R&B Albümü" ise Victoria Monét'in "Jaguar II" albümü oldu.

Rock müzik kategorisinde "En İyi Rock Şarkısı" boygenius'un "Not Strong Enough" şarkısı olurken, Paramore "This Is Why" albümüyle "En İyi Rock Albümü"nü kazandı. boygenius, aynı şarkı ile "En İyi Rock Performansı" ödülünü aldı.

Pop müzik kategorisinde Taylor Swift, "Midnight" albümüyle "En İyi Pop Vokal Albümü"ne layık görülürken, "En İyi Dans Kaydı" Skrillex, Fred again.. ve Flowdan'ın "Rumble" şarkısına gitti. "En İyi Dans Elektronik Albümü" ise Fred again..'in "Actual Life 3 (Ocak 1 - Eylül 9 2022)" albümü oldu.

Metal kategorisinde "En İyi Metal Performansı"nı Metallica'nın "72 Seasons" şarkısı kazanırken, Komedi kategorisinde Dave Chappelle, "What’s in a Name?" albümüyle "En İyi Komedi Albümü" ödülüne layık görüldü.

Alternatif müzik kategorisinde boygenius, "The Record" albümüyle bir kez daha ödül kazanırken, Country müzikte Chris Stapleton "White Horse" şarkısı ile "En İyi Country Şarkısı" ödülünü alırken, "En İyi Country Albümü" Lainey Wilson'ın "Bell Bottom Country" albümü oldu.

Caz kategorisinde "En İyi Caz Vokal Albümü" Nicole Zuraitis'in "How Love Begins" albümü olarak açıklandı. Chris Stapleton aynı zamanda "En İyi Country Performansı" kategorisinde "White Horse" ile bir ödül daha kazandı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.