WhatsApp'a yok artık dedirten profil fotoğrafı özelliği geliyor

WhatsApp'a yok artık dedirten profil fotoğrafı özelliği geliyor

WhatsApp'ın yakında profil resimlerine önemli bir güncelleme getireceği öğrenildi. Bu güncelleme artık kullanıcıların profil fotoğraflarını kaydetmesine izin vermeyecek ve gizliliği artıracak. Profil fotoğrafınız yanlış ellere geçerse kimlik hırsızlığı durumundan dolandırıcılığa kadar çeşitli suçlara yol açabilir.

Yakın zamanda ortaya çıkan bir sızıntıya göre WhatsApp yakında profil resimlerinde kapsamlı bir güncelleme yapacak. Bu nedenle hiç kimse profil resminizi kaydedemez. Bu yeniliğin, uygulamanın uyguladığı gizlilik önlemlerinden sadece biri olduğu söyleniyor.

WhatsApp operatörleri uzun süredir bu sorunla boğuşuyor ve artık nihai bir çözüm bulmuş gibi görünüyorlar. Profil fotoğrafınız yanlış ellere geçerse kimlik hırsızlığı durumundan dolandırıcılığa kadar çeşitli suçlara yol açabilir.

WhatsApp'a yok artık dedirten profil fotoğrafı özelliği geliyor

Henüz beta aşamasında olan güncelleme, herhangi bir şekilde birinin profil resmini kaydetmeye çalıştığınızda sizi doğrudan uyaracak. Bu yasağı aşmanın muhtemelen birkaç yolu olsa da teknik bilgisi bulunmayan kullanıcıların bu yasaktan etkileneceği kesindir. Artık WhatsApp'taki profil fotoğrafınızı yalnızca kişilerinize görünür hale getirme seçeneğiniz var. Ancak, güvenilir olduğunu düşündüğünüz kişiler listenizdeki kişilerin de kasıtlı veya kasıtsız olarak güvenlik ihlallerine neden olabileceğini unutmamak önemlidir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.