Twitter kullanıcılarına kötü haber: O ülkelerde ücretli oluyor

Twitter kullanıcılarına kötü haber: O ülkelerde ücretli oluyor

Akıllı telefonlarımızda yüklü olan ve en çok kullandığımız uygulamalardan birisi olan X uygulamasından kullanıcılarına kötü bir sürpriz haber geldi. İşte detaylar…

Dünya’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca kullanıcısı bulunan X uygulamasından akıllı telefon kullanıcılarına üzücü bir haber geldi. Detaylar haberimizde…

banka

ELON MUSK AÇIKLADI! TWİTTER ŞİMDİLİK O ÜLKELERDE ÜCRETLİ OLACAK

Eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X, yeni dönüm noktasını duyurdu. Yeni Zelanda ve Filipinler'de 'Not A Bot’ program adı altında yeni hesap açan kullanıcılardan yıllık 1 ABD Doları ücret almaktadır. Uygulamanın önümüzdeki haftalarda tüm ülkeleri kapsayacağı yönünde söylentiler var.

Sosyal medya platformu X, bugün "doğrulanmamış yeni" kullanıcılardan gönderilerle etkileşime girmeleri için yıllık 1 dolar ücret almak üzere yeni bir deneme başlattığını duyurdu.

Şirket, bu testin şu anda Yeni Zelanda ve Filipinler'de kullanıldığını ve mevcut kullanıcıların etkilenmeyeceğini söyledi.

Kullanıcılar bu ücreti ödeyerek içerik yayınlama, gönderileri beğenme, yeniden paylaşma, yanıtlama, favorilere ekleme ve alıntı yapma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Öte yandan ödeme yapmaktan hoşlanmayan kullanıcılar yalnızca salt okunur, yalnızca makale okuyan ve hesapları takip eden bir hesaba sahip olacak.

Şirketin destek hesabında bu “Not A bot" programının kar amacı gütmediği açıkça belirtiliyor.

Elon Musk'a ait şirket, programın spam'ı azaltmaya yardımcı olacağını söylüyor.

"Bu yeni test, küçük ücretler karşılığında Platform erişilebilirliğini dengelerken spam, platform manipülasyonu ve bot etkinliğini azaltmaya yönelik zaten başarılı olan çabalarımızı desteklemek için geliştirildi. Kâr amacı gütmüyor." destek sayfasında programın spam'ı engellemediğini, spam ile mücadeledeki etkinliğine ilişkin sonuçları paylaşacağını belirtti.

Şirket, destek sayfasında programın spam ile mücadeledeki etkinliğine ilişkin sonuçları paylaşacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Elon Musk geçen ay, tüm kullanıcıların platforma erişim için aylık ödeme yapmasını gerektiren bir sisteme geçmeyi düşündüğünü söyledi.

Bu uygulamanın botları ve sahte hesapları ortadan kaldırmaya çözüm olabileceğine dikkat çekti.

Musk şunları söyledi: "Düşük seviyeli bir fiyatlandırma sistemi kullanacağız. Bu daha uzun bir tartışma ama bana göre platformdaki bot ordusuna karşı tek savunma yöntemi." dedi.

ÜÇ KATMANLI PREMIUM ÖZELLİĞİ GELEBİLİR

X'in şu anda yalnızca ayda 8 dolarlık ücretli bir planı var. Ancak yakın zamanda keşfedilen koda göre şirket, biri tamamen reklamsız olmak üzere üç premium seviye sunabilir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.