iPhone kullanıcıları tetikte: İlk kez tespit edildi

iPhone kullanıcıları tetikte: İlk kez tespit edildi

Kötü niyetli siber saldırılar devam ederken, Android ve iOS kullanıcılarını hedef alan bir truva atı virüsü gündemde! iPhone'lar için bir ilk olan bu virüs, siber güvenlik uzmanlarını endişeye sürüklüyor. Detaylar haberimizde!

Kullanıcıları endişelendiren bir gelişme! 

Hem Android hem de iOS cihazlarını etkileyen bir truva atı virüsü ortaya çıktı ve bu, 17 yıl sonra ilk kez bir iPhone'a bulaşan bir truva atı vakası olarak kayıtlara geçti. Siber güvenlik uzmanları, hacker'ların bu virüse yoğunlaşmasının alarm verici olduğunu belirtiyor.

GoldPickaxe adlı virüs, Ekim 2023'te keşfedildi ve özellikle banka hesaplarına yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Yüz tarama verilerinden biyometrik bilgilere kadar bir dizi hassas veriyi ele geçirebilen bu virüs, Android ve iOS cihazlarındaki kullanıcıları ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakıyor.

iPhone 11

Apple'ın App Store'undaki beta sürümlerine sızmış olan virüs, TestFlight sistemi aracılığıyla iPhone'lara ulaşmış. Hacker'lar, aynı zamanda MDM seti kullanarak kurumsal düzeydeki iPhone'lara sızmada da başarılı olmuş. Siber güvenlik uzmanları, GoldPickaxe'in iOS ekosistemini hedef alan ilk bankacılık virüsü olduğunu belirtiyor ve durum bu sebeple endişe verici.

Şu an için sadece Vietnam ve Tayland'da tespit edilen virüs, ancak başarılı olması durumunda operasyonlarını genişleterek diğer ülkeleri de etkileyebilir. Bu gelişme, genelde daha güvenli olduğuna inanılan Apple ekosisteminin zorlu bir sınavdan geçtiğini gösteriyor. Detaylı bilgiler için resmi açıklamaların beklenmesi gerekiyor.

hacker

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.