ChatGPT geliştiricisinden yeni model: GPT-4o geliyor

ChatGPT geliştiricisinden yeni model: GPT-4o geliyor

OpenAI, ses, görüntü ve metin üzerinde gerçek zamanlı mantık gerçekleştirebilen yeni bir model olan “GPT-4o”yu tanıttı. İşte detaylar...

ChatGPT ve Sora ile manşetlere çıkan OpenAI, ses, görüntü ve metin arasında gerçek zamanlı olarak mantık yürütebilen yeni amiral gemisi yapay zekâ modeli GPT-4o'yu resmi olarak duyurdu. Detaylar haberimizde...

işçi

YAPAY ZEKADA İKİNCİ PERDE! CHATGPT GELİŞTİRİCİSİ YENİ MODELİ DUYURDU: SES GÖRÜNTÜ VE METİN ÜZERİNDEN GERÇEK ZAMANLI MANTIK YÜRÜTEN GPT-4O GELDİ

OpenAI, yapay zekâ hakkında yıldırım bir duyuru yaptı. Yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT'yi geliştiren şirket, ses, görüntü ve metin üzerinde gerçek zamanlı mantık yürütme yeteneğine sahip yeni modeli "GPT-4o"yu tanıttı. Şirkete göre GPT-4o, ChatGPT'den çok daha iyi.

Yapay zekâ chatbotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, ses, görüntü ve metin üzerinde gerçek zamanlı mantık gerçekleştirebilen yeni modeli "GPT-4o"yu tanıttı.

OpenAI tarafından yayınlanan açıklamada GPT-4o, GPT-4o'nun daha doğal insan-makine etkileşimine doğru atılmış bir adım olduğunu ve bu modelin herhangi bir metin, ses ve görüntü kombinasyonunu içeren girdilerden çıktı ürettiğini belirtti. Açıklamada, modelin ses girişine tepki verme süresinin herhangi bir konuşmadaki insan tepki süresine benzer olduğu vurgulanarak GPT-4o'nun mevcut modellere göre özellikle görüntü ve sesleri anlama konusunda daha iyi olduğu vurgulanıyor.

MAC İÇİN YENİ SÜRÜM KULLANIMDA

GPT-4o ile yalnızca yeni bir modelin metin, görüntü ve ses üzerinde uçtan uca eğitildiği ve yeni modelin, tüm giriş ve çıkışların aynı sinir ağı tarafından işlendiği ilk model olduğu iddia ediliyor.

Ayrıca Mac işletim sistemine yönelik, bilgisayarlarda gerçekleştirilen işlemlerle entegre olacak şekilde tasarlanan yeni ChatGPT masaüstü uygulamasının da ücretsiz ve ücretli kullanıcılara sunulduğu bildirildi.

 Öte yandan OpenAI'nin bugün düzenlediği tanıtım etkinliğinde, bu modelin önceki modellere göre daha uygun maliyetli olması ve GPT-4o'nun ücretli kullanıcılarının daha fazla kapasiteye sahip olması nedeniyle ücretsiz olarak kullanıma sunulacağı kaydedildi.

Yeni modelin birkaç hafta içinde ChatGPT'de satışa sunulacağı açıklandı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.