BTK'dan Twitter için flaş hamle: Reklam yasağı geldi

BTK'dan Twitter için flaş hamle: Reklam yasağı geldi

Twitter kullanıcılarına kötü haber geldi! Reklam yasağı başladı! Tüm detaylar haberimizde.

BTK Twitter platformu ile ilgili yeni kararlarını kullanıcılarla paylaştı. Reklam yasağı geldi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BTK TWİTTER REKLAM YASAĞI

BTK tarafından alınan karar Twitter kullanıcılarını şoke etti. Elon Musk geçtiğimiz günlerde platformda içerik üreticilerinin para kazanacağını açıklamıştı ancak BTK tarafından alınan kararla bunun önüne geçilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan Threads hesabından şu paylaşımı yaptı; '2020 senesinde 5651 sayılı kanunla Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan platformlara Türkiye temsilci belirleme sorumluluğu getirdi. Bu şekilde Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal platformlar 9 sosyal ağ temsilcisi belirledi ve BTK'ya bildirildi. Temsilciler adli merciler ve idari makamlardan gelen taleplere göre sorumlu kılındı. Aynı zamanda 6 ayda bir raporlama yapıp kullanıcıların başvurularını Türkçe cevaplama sorumlulukları da vardı. 

btk twitter platformuna yayın yasağı getirdi

2022 senesinde sosyal platformlar ile muhatap ilişkisinin güçlenmesi, Türkiye'deki kullanıcıların haklarının korunması amacıyla değişikliğe gidildi ve çocuklara göre hizmet sunma, kullanıcı haklarını daha etkin şekilde kullanma, kriz planı, reklam kütüphanesi, şeffaflık gibi sorumluluklar eklendi. Aynı zamanda Twitter platformunun da arasında olduğu Türkiye'de günlük erişimi 10 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal platformlardan temsilcisinin idari, teknik, mali, hukuki anlamda tam yetkili ve sorumlu olmaları ile ilgili düzenlemeler yapıldı. Yine de verilen süre ve görüşmelere rağmen Twitter platformunun reklam verilmesi yasaklandı ve yasak kapsamında Twitter platformuna yeni reklam verilmeyeceğine, sözleşme kurulmayacağına ve para transferi yapılmayacağına karar verildi. Hakkında reklam yasalı olanların reklam giderleri Gelir Vergisi Kanunu kapsamında gider olarak kabul edilmeyen ödemeler ve Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamında kabul edilmeyen indirimler arasında olacak. Eğer üç ay içinde temsilci belirlenmezse Twitter platformunda daralma gündeme gelecek.' BTK tarafından alınan karara göre sosyal platformun temsilci göndermemesi reklam yasağı alınmaması konusunda etkili oldu. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.