ABD Google'ın oyununu ortaya çıkardı: 10 milyar dolardan fazla ödüyor

ABD Google'ın oyununu ortaya çıkardı: 10 milyar dolardan fazla ödüyor

ABD Adalet Bakanlığı, Google'a dava açtı! İşte sebebi...

ABD Adalet Bakanlığı, Google'ın web tarayıcıları ve mobil cihazlarda varsayılan arama motoru olarak kalma konumunu korumak için yılda 10 milyar doların üzerinde para ödemekle suçluyor. Bu iddiaların ortaya çıktığı dava, son 25 yılın en büyük "antitröst" davası olarak tarihe geçiyor.

Davanın açılış konuşmasını yapan Adalet Bakanlığı Avukatı Kenneth Dintzer, bu davada internetin geleceği ve Google'ın arama motorunun rekabetle nasıl başa çıkacağının ele alındığını vurguladı. Dintzer, Google'ın web tarayıcılarında varsayılan arama motoru olma pozisyonunu korumak için yılda 10 milyar doların üzerinde para harcadığını belirtti.

Google'ın savunması ise şirketin rekabetçi üstünlüğünün, kullanıcıların tercihleri doğrultusunda var olduğunu savunuyor. Google'ın avukatlarından John Schmidtlein, kullanıcıların Google'ı tercih etmelerinin nedeninin, şirketin kalitesinden kaynaklandığını ve kullanıcıların bu tercihi zorunlu olmadan yaptığını savundu. Schmidtlein ayrıca kullanıcıların daha fazla arama seçeneğine sahip olduğunu ve geçişin kolay olduğunu vurguladı.

google'a dava açıldı

Dava, Google'ın arama motoru pazarındaki hâkimiyetini kötüye kullanmakla suçlanmasının yanı sıra, dijital reklam teknolojisi ürünlerini tekeline almakla ve rakipleri ile rekabeti engellemekle de ilgilidir. Davanın sonuçları ve Google'ın geleceği hakkındaki kararlar, teknoloji endüstrisinde önemli etkiler yaratabilir.

Dava, ABD'de 1998 yılında Microsoft'a açılan davadan bu yana görülen en büyük antitröst davası olarak dikkat çekiyor. Şu anda davaya bakan yargıcın gelecek yılın başına kadar bir karar vermesi bekleniyor. Davanın gelişmeleri yakından takip edilmeye devam edecek.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.