Zelenskiy o ismi görevden aldı: Ukrayna'da işler kızıştı

Zelenskiy o ismi görevden aldı: Ukrayna'da işler kızıştı

Ukrayna’nın istihbarat birimlerinin, Devlet Güvenlik Dairesi’nde çalışan iki kişiyi suikast hazırlığı içinde oldukları gerekçesiyle gözaltına almasının ardından, Vladimir Zelenskiy önemli bir adım attı. İşte konuya dair tüm detaylar...

 2019 yılında göreve getirilen Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi Başkanı’nı görevden uzaklaştıran Zelenskiy, bu kararıyla dikkatleri üzerine çekti. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Maliuk ise, suikast planıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Putin’e sunulacak olan terör eyleminin, aslında Rusya’nın özel servislerinin bir hezimeti olduğunu” belirtti.

Son zamanlarda, Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi’nde çalışan iki albayın, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından tutuklanmaları olayı üzerine, Ukrayna’nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy harekete geçti. Zelenskiy, bir kararname ile 2019’dan bu yana görevde olan Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi Başkanı Serhii Rud’u makamından aldı. Rud’un pozisyonuna şimdiye kadar bir yerine atama yapılmadı.

ZELENSKY

İKİ ALBAY TUTUKLANDI

Ukrayna’nın güvenlik güçleri, Devlet Başkanı Zelenskiy ve diğer yüksek rütbeli askeri ve sivil liderlere yönelik suikast girişiminde bulunan beş FSB ajanını ifşa etti. Bu operasyon sırasında, Rus istihbaratına bilgi aktardıkları iddia edilen Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi’nden iki albay gözaltına alındı.

SUİKAST AĞI ORTAYA ÇIKARILDI

SBU’nun yaptığı açıklamaya göre, Devlet Başkanı Zelenskiy, Savunma Bakanlığı İstihbarat Başkanı Budanov ve SBU Başkanı Maliuk gibi üst düzey yetkililere karşı düzenlenen suikast girişimlerini yöneten ve FSB tarafından kontrol edilen bir casusluk ağı keşfedildi.

ORTODOKS PASKALYASI ÖNCESİNDE PLANLANAN SUİKAST

Gözaltına alınan iki Ukraynalı albayın, Rusya’ya gizli bilgileri sızdırdıkları ve üst düzey yetkililere suikast düzenlemeyi planladıkları bildirildi. FSB’nin ajan ağının, Zelenskiy’nin güvenlik ekibine sızıp onu esir almayı ve sonrasında öldürmeyi hedeflediği belirtildi. 

İki albayın, vatana ihanet ve terör eylemi hazırlığı suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı ve Budanov’a yönelik suikastın Ortodoks Paskalyası’ndan önce gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edildi.

“PUTİN’E HEDİYE OLACAKTI, BAŞARISIZ OLDU”

SBU Başkanı Maliuk, düzenledikleri özel operasyonun sadece sınırlı sayıda kişi tarafından bilindiğini ve kendisinin bu operasyonu yakından takip ettiğini açıkladı. 

Maliuk, Putin’e sunulması planlanan terör saldırısının, Rus özel servislerinin başarısızlığına dönüştüğünü belirtti ve düşmanın güçlü ve deneyimli olduğunu, hafife alınmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, her ihanet edenin layık olduğu cezayı alması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

ZELENSKİY’E YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMLERİ

Rusya’nın 2022 Şubat’ında Ukrayna’ya yönelik saldırılarını başlatmasından bu yana, Devlet Başkanı Zelenskiy’e birçok suikast girişimi olduğu rapor edildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.