Zabıta memurundan Seçil Erzan'a servet gibi ödeme! Rakamı duyanlar inanamadı

Zabıta memurundan Seçil Erzan'a servet gibi ödeme! Rakamı duyanlar inanamadı

Birbirinden ünlü isimler ve iş insanlarının da aralarında bulunduğu dolandırıcılık davasında yeni gelişmeler. Tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan'ın memleketi Çorlu'da annesi için aldığı evi 21 gün sonra sattığı ortaya çıktı. Evi almasında aracılık ettiği ve 550 bin dolar para verdiğini söyleyen zabıta amiri Hüseyin Eligül'ün kendisinin de dolandırıldığını iddia etti. Çorlu Belediyesi'nde zabıta amiri olan Hüseyin Eligül görevinden alındı.

Türkiye'nin gündeminde olan Seçil Erzan davasıyla ilgili her gün yeni bilgiler geliyor. Aralarında ünlü futbolcuların da yer aldığı kişileri milyonlarca dolar dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan'ın memleketi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki davayla ilgili gelişmeler yaşandı.

Annesinin Evini Satmak Durumunda Kalmış

Erzan, 8 Aralık 2022 tarihinde Önderler Mahallesi Ulubatlı Hasan Sokak'ta bir daire satın aldı. Daire, Erzan'ın dolandırıldığı kişilerden biri olduğu iddia edilen Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Eligül aracılığıyla satın alındı ve annesinin kolayca ulaşabilmesi için zemin kat tercih edildi.

ev

Maddi açıdan zor günler geçiren Erzan, daireyi satın aldıktan 21 gün sonra, 29 Aralık 2022 tarihinde yaklaşık 3 milyon TL'ye sattı. Bir emlak danışmanına göre, bölgedeki daire fiyatları bugün 8 ila 10 milyon TL arasında değişiyor.

Zabıta Amiri Görevinden Uzaklaştırıldı

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Eligül, Seçil Erzan'ın evinin satışına aracılık ettiği iddiasıyla görevden alındı. Erzan'ın suçlamalarının ardından belediye Eligül hakkında idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Eligül görevden uzaklaştırıldı.

Tüm Birikimini Vermiş

İddianamede, Eligül'ün Erzan tarafından mağdur edildiği iddialarının ayrı bir dosyada yer aldığı belirtiliyor. İfadesi alınan Hüseyin Eligül, Erzan'ı 20 yıldır tanıdığını, birikimlerini, evini ve arabasını da satarak verdiğini belirtti. Eligül, Erzan'a ilk olarak birikimi olan 50 bin doları verdiğini, daha sonra 2016-2023 yılları arasında yaklaşık 550 bin dolar vererek 1 milyon 760 bin lira aldığını ancak başka para almadığını belirtti.

dolandırıcı

İddianameden Detaylar

İddianamede, müştekilerden İbrahim K.'nın fonda biriken parasını Seçil Erzan'a götürmesi için Eligül'e verdiği kaydedildi. İfadesi alınan Hüseyin Eligül, "ablam" dediği ve 30 yıldır tanıdığını söylediği Seçil Erzan'a fona yatırması için birçok kez güvenerek para verdiğini belirterek, "Seçil parayı parça parça geri verdi. Fakat bir kısmını alamadım" dedi. Annesi yatağa bağımlı hasta olduğu için Erzan'a yardım ettiğini anlatan Eligül, annesinin Nazlı Can aracılığıyla kendisine 1.000 ya da 2.000 lira gönderdiğini ve bu parayla annesi için alışveriş yapıldığını söyledi.

Hüseyin Eligül, eşinin de annesine yardım etmek için bir süre Erzan'ın Bozcaada'da bulunan evinde kaldığını, Erzan'ın kendisinden güvenilir bir şey getirmesini istediğini, bunun üzerine Bozcaada'da mimarlık yapan İbrahim K.'ya giderek ne olduğunu bilmediği halde bez torbaya sarılı bir şey alıp  Erzan'a teslim ettiğini belirten Eligül, Seçil' Erzan'ın yatağa bağımlı hasta annesini Çorlu'daki evine götürdüğünü ve kısa bir süre sonra İbrahim K.'nın da Bozcaada'dan gelerek Erzan'a verdiği parayı alamadığı için mağdur olduğunu söylediğini aktardı.

Olayda adı geçen AK Parti Çorlu Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere de ilçe disiplin kuruluna sevk edildi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.