Yabancı yatırımcının ekonomiye iyi geleceğini savunan Mehmet Şimşek, Katar'a gidiyor!

Yabancı yatırımcının ekonomiye iyi geleceğini savunan Mehmet Şimşek, Katar'a gidiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak göreve getirilen Cevdet Yılmaz ile birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bugün Katar'ı ziyaret edeceği bildirildi.

"Piyasanın gözdesi" olarak lanse edilen Mehmet Şimşek'in iş dünyasının zirvesine yükselmesine rağmen yabancı yatırımcıların Türkiye'ye döneceğine dair net işaretler yok. Bu nedenle seçimin ardından döviz gelmesi adına Körfez ülkelerine yönelen Şimşek, ilk ziyaretini Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yaptı.

Birkaç gün önce bir açıklama yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinin ardından BAE'yi de ziyaret edeceğini duyurmuştu. Şimşek, ziyarette yatırım anlaşması imzalanacağını söyledi. Daha sonra Erdoğan'ın BAE ile sınırlı olmamak üzere tam kapsamlı tura çıkacağı ortaya çıktı. Erdoğan, BAE'nin ardından Suudi Arabistan ve Katar'a ziyarette bulunacak.

Mehmet Şimşek, Katar'a gidiyor

YILMAZ VE ŞİMŞEK KATAR YOLCUSU

Edinilen bilgiye göre Yılmaz ve Şimşek'in, daha öncesinden açıklandığı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17-19 Temmuz'da Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesinde Katar'a çalışma ziyareti gerçekleştirmesi planlanıyor.

Ziyaret çerçevesinde Yılmaz ve Şimşek'in yarın Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamed Al Sani ile Katar Emirlik Divanı’nda görüşme yapması planlandığı öğrenildi. Türkiye ile Katar arasında olan bağları güçlendirmek ve ekonomik işbirliği fırsatlarını değerlendirmek için heyetler arası bir dizi toplantı da düzenlenecek.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.