Ukrayna İHA'ları Rusya'daki havaalanını vurdu! 4 nakliye uçağı ağır hasar aldı

Ukrayna İHA'ları Rusya'daki havaalanını vurdu! 4 nakliye uçağı ağır hasar aldı

Ukrayna'nın Rusya'nın Pskov bölgesindeki bir havaalanına saldırmak için insansız hava araçları (İHA) kullandığı iddia edildi. Yerel haber kaynakları saldırıda dört uçağın hasar gördüğü bilgisini paylaştı.

Ukrayna İHA'ları Rusya'daki havaalanını vurdu! 4 nakliye uçağı ağır hasar aldıPskov Bölgesi Valisi Mikhail Vedernikov, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir mesajda, gece saatlerinde Pskov Havalimanı'na İHA'larla bir saldırı düzenlendiğini, ilk tespitlere göre herhangi bir insan kaybının yaşanmadığını ve yapılan çalışmaların hasarın boyutunu belirşemeye çalıştığını aktardı.

Tass haber ajansı tarafından acil servis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Pskov Havalimanı'na düzenlenen saldırıda dört Il-76 uçağı hasar gördü, iki tanesi alev aldı. Öte yandan sosyal ağlarda ortaya çıkan yanan uçak görüntüsünün Pskov havaalanı olduğu sanılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'ya insansız hava araçlarıyla saldırı girişimleri engellendi

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Rusya topraklarında olan tesislere uçak tipi şeklinde olan İHA'larla gerçekleştirilen saldırı girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. Açıklamaya göre, Bryansk bölgesi hava sahasında üç Ukrayna insansız hava aracı, Orel bölgesinde ise bir insansız hava aracı düşürüldü. Kaluga bölgesi üzerinde saat 02.00 sıralarında bir drone hava savunma sistemi tarafından imha edildi.

 

Açıklamada, saat 02.30 sularında Kiev'e yönelik bir başka İHA saldırısının da engellendiği belirtilirkeni, "Ryazan bölgesinde bir Ukrayna İHA'sı hava savunması tarafından imha edildi" ifadelerine yer verildi.

Moskova bölgesinin Ruzskiy semtinde gece saat 03.30 sıralarında bir İHA'nın düşürüldüğü kaydedilen raporda, gece saat 04.00 sularında Ryazan bölgesinde Ukrayna'ya ait olduğu belirlenen İHA'nın imha edildiği belirtildi. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyani, sosyal medya hesabından, ilk belirlemelere göre Moskova'ya düzenlenen drone saldırısında herhangi bir can kaybı veya hasar olmadığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir başka açıklamada ise, Karadeniz'de Rus Karadeniz Filosuna ait bir uçak tarafından Ukrayna özel kuvvetlerine ait 4 hızlı askeri gemi ve yaklaşık 50 askerden oluşan amfibi kuvvetin imha edildiği bildirildi.

Ukrayna: Rusya, Kiev'e insansız hava araçları ve füzelerle şiddetli bir şekilde saldırıyor

Kiev Askeri İdaresi Başkanı Sergei Popko, hükümetin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'nın bir gecede Kiev'e hava saldırısı düzenlediğini belirterek, şunları söyledi:

"Kiev bahardan beri bu kadar şiddetli bir saldırı görmedi. Düşman, insansız hava araçları ve füzelerle şiddetli bir saldırı gerçekleştirdi."

Popko, Kiev'e doğru çok sayıda İHA grubunun aslında farklı yönlerden fırlatıldığına dikkat çekerek, "Hava savunma araçlarımızla 20'den çok sayıda düşman hedefi imha edildi." dedi. Popko, şehrin çeşitli bölgelerine drone ve füze parçalarının düşmesi sonucu iki kişinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını söyledi.

Roket parçalarının konut dışı olarak sayılan binalara düştüğünü söyleyen Popko, düşen parçaların itfaiye ekipleri tarafından söndürülmesiyle yangının başladığını kaydetti.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.