UEFA'dan İsrail kararı: O takım için ayrılık vakti

UEFA'dan İsrail kararı: O takım için ayrılık vakti

İsrail ve Filistin arasında devam eden savaşın etkileri futbol camiasını derinden etkiledi. UEFA'nın turnuvalarından o takımın ayrıldığı bilgisi verildi.

7 Ekim tarihiyle beraber Orta Doğu'da yaşananlar dünyanın gündeminde yer alırken Filistin'deki masum halkı hedef alan İsrail'in saldırıları üzerine UEFA'dan son dakika açıklaması geldi.

UEFA İcra Komitesi, İsrail'de mevcut emniyet ve güvenlik durumunun yapılan incelemeler üzerine gelecek haberle beraber İsrail’de hiçbir UEFA maçının gerçekleşmeyeceği bilgisi verildi. İsrail kulüpleri Maccabi Haifa ve Maccabi Tel-Aviv’den de kendi sahalarındaki müsabakalar için ülkelerinin toprakları dışında, geçerli tüm UEFA üzerinden yapılacak olan uygun stadyum önerilerinde bulunuldu.

uefa maç ertelemeleri

Alınan karar üzerine UEFA Avrupa Ligi F Grubun'da 26 Ekim Perşembe günü oynanacak olan Villarreal - Maccabi Haifa karşılaşması 6 Aralık Çarşamba günü Avrupa Konferans Ligi B Grubu’nda daha önce 26 Ekim Perşembe günü oynanacağı açıklanan Maccabi Tel Aviv - Zorya Luhansk karşılaşması ise 25 Kasım Cumartesi günü olarak güncelleme yapıldı. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.