Türkiye'nin otomobili TOGG'a KDV zammı!

Türkiye'nin otomobili TOGG'a KDV zammı!

30 Nisan'da sevkiyata başlayan Togg, geçen hafta yüzde 27'lik zamdan sonra bugün de KDV artışı yaşadı. Geçtiğimiz hafta 1 milyon 55 bin TL olan standart seri "V2 RWD"nin fiyatının bugünden itibaren 1 milyon 329 bin 500 TL'ye yükseldiği görüldü.

Türkiye Otomotiv Girişimi (Togg) tarafından üretilen elektrikli araçlara peş peşe zamlar uygulanmaya başlandı. Geçen haftaki %27'lik artış bugünkü KDV artışı nedeniyle ikiye katlandı.

30 Nisan'da nakliyeye başlayan Togg, bugün bir zam daha aldı. 5 Temmuz'da %27 oranında bir zam alan Togg, otomobillerdeki katma değer vergisindeki (KDV) %18'den %20'ye çıkan artış nedeniyle bugün yeniden yükseldi.

5 Temmuz günü gelen artışla; Togg T10X modelinin 953.000 TL'den 1 milyon 207.000 TL'ye yükseldiği standart seri versiyonu "V1 RWD", bugünden itibaren geçerli olan KDV artışıyla 1 milyon 227.000 TL'ye çıktı. Bunun sonucunda fiyat bir haftada 274 bin 500 TL artmış oldu.

V2 RWD'NİN DE FİYATI DEĞİŞTİ

Türkiye'nin otomobili TOGG'a KDV zammı!

Geçtiğimiz hafta 1 milyon 55 bin TL olan standart seri "V2 RWD"nin fiyatı bugün 1 milyon 329 bin 500 TL'ye yükselirken 1 milyon 215 bin TL olan uzun mesafeli versiyonu "V2 RWD"nin fiyatının bugünden itibaren 1 milyon 563 bin 500 TL olacağı bildirildi.

Geçen hafta fiyat artışıyla ilgili açıklama yapan Togg, artışın gerekçesi olarak tedarik zincirindeki maliyet etkilerini ve finansal gelişmeleri gösterdi. Togg'un açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Küresel tedarik zincirinde son dönemde yaşanan maliyet etkisi ve finansal gelişmeler nedeniyle ülkemizdeki yerli üreticilerin de fiyatlarımızı etkilemeye başlamasıyla birlikte fiyatlarımızı da ayarlamak zorunda kaldık. Bu kapsamda yeni düzenlenen fiyat listesi 5 Temmuz 2023'te yürürlüğe girecek ve tahmini teslimat tarihi Temmuz veya daha sonra olacak şekilde tüm kullanıcılarımızı etkileyecektir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.