Türkiye'nin astronotu Gezeravcı, 'Atatürk' açıklamasıyla duygulandırdı

Türkiye'nin astronotu Gezeravcı, 'Atatürk' açıklamasıyla duygulandırdı

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı'dan herkesin kalbine dokunacak sözler! Detaylar haberimizde.

Gezeravcı: "Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize, devletimize ve bu imkanlarımızı bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz. 

TÜRK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI ULUSLARARASI UZAY İSTASYONUNDA

SpaceX'in Dragon uzay aracı, aralarında ilk Türk astronot Alper Gezeravci'nin de bulunduğu dört astronotun katıldığı Axiom 3 uzay görevi kapsamında ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı. Yaklaşık 36 saatlik uzay yolculuğunun ardından Uzay istasyonuna kenetlendi. Axiom 3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 27 Eylül'de uzay görevine başlayan Expedition 70'in astronotları ve kozmonotları tarafından mutlulukla karşılandı. Expedition 70'ten astronotlar ve kozmonotlar, Axiom 3 mürettebatının gelişini fotoğrafladı. Gezeravcı ve İspanyol astronot Michael Lopez-Alegria, İtalyan Walter Villadei ve İsveçli Marcus Wandt için ISS’de karşılama töreni yapıldı. Törende Uluslararası Uzay İstasyonu hakkında konuşan Gezerafcz, ISS astronotlarına kendilerini ağırladıkları için teşekkür ederek, "sekiz ay boyunca eğitimlerine destek vererek bunu bizim için mümkün kıldıkları için teşekkür ederim. Türkiye olarak tarihin bu ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bilime, araştırma çalışmalarına katkı sağlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz" sözlerine yer verdi. 

Türk Astronot Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonunda

Konuşmasına Türkçe devam eden Gezeravcı, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kurup bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarına ve bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkem ve bizim için düşüncelerimi belirtmek isterim." Bizim buraya gelmemizi sağlayan iradeli bir millet ve bize böyle fırsatlar sunan ülkemiz. İstikbal göklerdedir." dedi. Törenin son bölümünde ise astronotlara rozet takıldı. Gezeravcı, İspanyol astronot Michael Lopez-Alegria, İtalyan Walter Villadei ve İsveçli Marcus Wandt, uzayda geçirdikleri zamanları insan fizyolojisi ve endüstriyel gelişime odaklanarak geçirip bilimsel deneyler yapacaklar. Gezeravcı uzay istasyonunda 13 farklı bilimsel deney yapacak ve 14 gün boyunca orada kalacak. Astronotlar görevlerini tamamladıktan sonra Dragon kapsülüyle istasyondan ayrılacaklar. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın görev aldığı Axiom 3 uzay görevi 19 Ocak'ta resmen başlatıldı. Gezeravci ve astronot arkadaşlarını SpaceX'in Dragon uzay aracıyla yörüngeye taşıyan Falcon 9 roketi, 19 Ocak günü saat 00.49'da Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla havalandı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.