Türkiye, BAE ile tam 50.7 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı!

Türkiye, BAE ile tam 50.7 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı!

İletişim Başkanlığı'nın yazılı açıklamasında BAE ve Türkiye'nin 50,7 milyar dolar tutarında bir anlaşmaya imza attıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yaptığı ziyarette 50.7 milyar dolar tutarında bir anlaşmaya imza atıldığı bildirildi. İletişim Başkanlığı ise söz konusu anlaşma hakkında kamuoyu duyurusu yayınladı. İletişim Başkanlığı'nın yazılı açıklamasında şöyle denildi:

"Ülkemiz Cumhurbaşkanı'nın ziyareti çerçevesinde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) arasında çeşitli alanlarda 13 belge imzalanarak kabul edildi. Bu kapsamda her iki taraf da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BAE'nin devte başkanı arasında bir "Seviye Strateji Konseyi" kurulması konusunda mutabakata varmıştır. Bahsi geçen ortak anlaşma ise, Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkileri stratejik ortaklık düzeyine çıkarmıştır. İki taraf, enerji, ulaşım, altyapı, lojistik, e-ticaret'in yanı sıra finans, sağlık, gıda alanlarında, ayrıca turizm, emlak işlemleri, inşaat, savunma sanayi ile birlikte yapay zeka ve ileri teknoloji gibi alanlarda mevcut iş birliğini güçlendirme kararı aldı. Bu alanlarda imzalanmış olan anlaşmaların toplam tutarı ise 50,7 milyar dolar olmuştur."

Türkiye, BAE ile tam 50.7 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı

İletişim Başkanlığı ayrıca; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BAE ile imzalanan ortak anlaşmaya ilişkin olarak yorumunu, “İmzalayacağımız ortak anlaşma ile ilişkilerimizi stratejik ortaklık düzeyine çıkaracağız. Üst Düzey Strateji Konseyi mekanizması ile ilişkilerimizin daha da üst düzeyde düzenli olarak yürütülmesini sağlayacağız. Anlaşmayı iş dünyamıza sunmak için sonbaharda İstanbul'da bir ticaret ve yatırım forumu düzenlemenin faydalı olacağına inanıyoruz. Yatırım teşviki, güvenlik dışında yenilenebilir enerji ve ulaşım gibi alanlarda düzenleyici altyapıyı güçlendirmek istiyoruz." şeklinde aktardı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.