TFF'nin kararı taraftarları ayağa kaldırdı

TFF'nin kararı taraftarları ayağa kaldırdı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde oynanan Trabzonspor-Kayserispor maçı öncesi skandal bir karar aldı. TFF'nin bu kararı futbolseverlerin tepkisine neden oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı bir karar futbol dünyasına bomba gibi düştü. TFF'nin bu kararı "engellilere saygı gösterilmemesi" olarak tanımlandı.

Abdullah Avcı'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Trabzonspor, geçtiğimiz 3 Aralık Pazar kendi evinde Kayserispor'u konuk etti. Trabzonspor, sahadan 1-0 malubiyetle ayrılırken, TFF'nin maç öncesi aldığı karar futbolseverlerde tepkiye yol açtı.

'ZEMİN BOZULUR'

Trabzonspor yönetiminin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir farkındalık yaratmak adına Trabzonspor'un milli boccia oyuncusu ve kongre üyesi Emre Vural'ı takımla birlikte törene getirmek istedi. Ancak TFF, "sahanın zarar göreceği" gerekçesiyle Trabzonspor'un talebin geri çevirdi. Olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Vural, TFF'nin tutumundan hayal kırıklığına uğradığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

TFF'nin kararı taraftarları ayağa kaldırdı

Bu ayıp sadece TFF'ye yakışır! Konuya girmeden önce Trabzonspor'un yönetimine teşekkür etmek isterim. Hayatımda ilk defa bu maçı yaşadım ve benim için de unutulmaz anlar oldu... Teşekkürler. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Trabzonspor yönetimi beni bordo-mavili takımla beraber sahaya çıkarmak istedi. Bu talep TFF tarafından "tekerlekli sandalyelerin sahaya zarar vereceği" cevabıyla reddedildi. Fakat, TFF patates tarlası şeklindeki sahalarda maç oynatmaya devam etmekte. Bu organizasyon gerçekte mevcut değil, Trabzonspor yönetimi gerçekte programı sürdürmek istiyordu.

Ancak TFF bu teklifi de reddetti. TFF'nin neden reddettiğini bilmediği için bunun pratikte neden olamayacağına dair henüz bir bilgimiz yok. Kulübün tüm kararlılığına rağmen bu güzel kurum ne sahada ne de kenarda hayata geçemedi.

 TFF gibi bir kuruluşun engellileri Engelliler Günü konusunda uyarması ancak doğru olur. Yöntem Trabzonspor yine inisiyatifini kullanarak soyunma odası koridorunda programı yürüttü..."

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.