Telefonunuza böyle bir mesaj gelirse derhal bildirin

Telefonunuza böyle bir mesaj gelirse derhal bildirin

Bugün Akşam saatlerinde binlerce İstanbulluya "İBBMEZDAIBS" kullanıcı adıyla mesaj gönderildi. SMS'lerin dolandırıcıların yeni yöntemi olduğu ortaya çıktı. İBB konuyla ilgili açıklamada bulundu.

İstanbul'da günün akşam saatlerinde, "İBBMEZDAIBS" kullanıcı adıyla gönderilen mesajlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uyarısıyla dolandırıcılık tehlikesini gün yüzüne çıkardı. Yepyeni bir dolandırıcılık yöntemi olarak nitelendirilen SMS'ler, İBB tarafından yapılan kritik bir açıklama ile gündeme geldi. Binlerce İstanbul sakini, içeriğinde "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır" bulunan mesajlar nedeniyle endişe yaşayarak bilgi almak üzere İBB'ye başvuruda bulundu.

ibb mesaj

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "İBBMEZDAIBS" kullanıcı adıyla gelen bu mesajlarla ilgili bir uyarı yaparak vatandaşları bu tür mesajlara itibar etmemeleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Mesajların, dolandırıcılar tarafından gönderildiği vurgulanarak, bu tür mesajlara karşı tetikte olunması gerektiği belirtildi.

İBB'nin resmi açıklamasında, telefonlarına "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır" içerikli mesajın ulaştığı bazı vatandaşlara ilişkin İBB'nin herhangi bir ilgisi olmadığı ve bu tür mesajlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Mesaj içinde yer alan bağlantıya tıklanmaması ve herhangi bir işlem yapılmamasının önemle altı çizildi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuyla ilgili bir açıklama yaparak mesajın dolandırıcılık amacı taşıdığını belirtti. Kısa mesajdaki link üzerinden kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı uyarısı yapılan açıklamada, kamu kurumları adı ve logoları kullanılarak yapılan bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.