Taşınmaz ve ikinci el araç satışı yönetmeliği değişti: Gizli kimlikle ilan vermek artık yasak!

Taşınmaz ve ikinci el araç satışı yönetmeliği değişti: Gizli kimlikle ilan vermek artık yasak!

Gayrimenkul ve otomobil işlemlerine ilişkin düzenlemeler değişti. Gayrimenkul ile ikinci el araba ticaretinde isimsiz reklam yapılması yasaklandı.

Gayrimenkul ile ikinci el araba işlemlerinde açık kimlik bilgisi gizlenerek ilan verilme durumu yapılan yeni düzneleme ile birlikte yasaklandı. Karar, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı. Ticaret Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı

İlan sitesinde belirtilenlerden farklı fiyat artışlarının kamuoyunu rahatsız ettiği ortaya çıktı. Artan sayıda şikayete çözüm bulmak amacıyla emlak ve ikinci el araba ticaretine ilişkin düzenlemelerin değiştirileceği ortaya çıktı.

İlanları yer aldığı sitelerde ikinci el araba veya emlak ilanı vermek isteyen kişiler, sahte hesaplar kullanarak ilan veremeyecek.

"10.000 liradan 100.000 liraya kadar para cezası"

Taşınmaz ve ikinci el araç satışı yönetmeliği değişti Gizli kimlikle ilan vermek artık yasak

Emlakçılar ve otomobil satıcıları, satmaya yetkili oldukları araç ve mülkleri izin belgeleriyle eşleştirerek kamuya duyurabilirler. Sahibinin izni olmadan kendisine veya birinci ve ikinci derece yakınlarına ait olmayan eşya veya araçların ilan yerine konulması yasaktır. Bir gönderi yayınlayan herkes, gönderiyi yayınlamadan önce gönderinin sahibi tarafından onaylandığını doğrulamalıdır.

Yasayı ihlal edenler para cezasına çarptırılacak. Her ihlal için 10.000 Türk Lirasından 100.000 Türk Lirasına kadar idari para cezası uygulanıyor. Yönetmelik değişiklikleri iki ay sonrasında yürürlüğe girecek.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.