Tam 28 yıldır komşusunu evinde tutsak etti: Yıllardır kayıp olarak aranıyordu

Tam 28 yıldır komşusunu evinde tutsak etti: Yıllardır kayıp olarak aranıyordu

Cezayir’in Celfe ilinde, 30 yıl önce kaybolan bir şahıs, 12 Mayıs’ta yapılan bir ihbarın ardından düzenlenen operasyonla bulundu. Ekiplerin araştırması sonucunda, kayıp kişinin komşusu tarafından kendi koyun çiftliğinde zor kullanılarak tutulduğu keşfedildi. 28 yıl boyunca bir kişiyi zorla alıkoyduğu tespit edilen 61 yaşındaki zanlı, gözaltına alındı.

Cezayir’in Celfe bölgesindeki Yargı Konseyi’nin yaptığı açıklamaya göre, 30 yıl önce kaybolan bir kişi, komşusunun koyun çiftliğinde zorla alıkonuluyordu. 61 yaşındaki şüpheli, olayla ilgili olarak gözaltına alındı.

YARGI KONSEYİ’NDEN ŞOK EDİCİ AÇIKLAMA

12 Mayıs’ta, bir vatandaşın başsavcılığa yaptığı ihbar üzerine, El-Kadid şehrinde 30 yıl önce kaybolan bir kişinin, komşusunun koyun ağılında olduğu ortaya çıktı.

61 YAŞINDAKİ KİŞİ GÖZALTINDA

TRT Haber’in aktardığına göre, ihbar üzerine başlatılan geniş çaplı soruşturma sonucunda, adli kolluk ekipleri tarafından yapılan aramada kayıp kişi bulundu ve ev sahibi 61 yaşındaki şüpheli gözaltına alındı.

CEZAYİR'DE ALIKONLAN ADAM

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Savcılık, mağdura tıbbi ve psikolojik destek sağlanması ve şüphelinin soruşturma tamamlandıktan sonra derhal mahkemeye çıkarılması talimatını verdi. Açıklamada, olayın yasal gerekliliklere uygun şekilde titizlikle inceleneceği belirtildi.

SOSYAL MEDYADA YANKI BULAN TRAJİK DURUM

Sosyal medyada, alıkonulan kişinin trajik durumu, eski kıyafetleri ve gür sakalı ile çekilmiş fotoğraf ve videolar paylaşıldı.

ÇUKURDA BULUNAN MAĞDUR

Aktivistler, sosyal medya platformlarında, alıkonulan kişinin samanla kaplı bir çukurda bulunduğu anları gösteren bir video yayınladılar. 1996’da 16 yaşındayken kaçırılan Ömer bin Ümran, 13 Mayıs gecesi, komşusunun evindeki bir çukurda şok halinde ve konuşamaz durumda bulundu.

CEZAYİR HABERİ

AİLE YILLARCA YANILMIŞ

Aktivistlere göre, Bin Ümran’ın ailesi, onun 1990’larda Cezayir’de aktif olan silahlı gruplar tarafından kaçırılarak öldürüldüğüne inanmıştı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.