Sivasspor yeni teknik direktörünü seçti

Sivasspor yeni teknik direktörünü seçti

Sivasspor'un yeni hocası belli oldu! Tüm detaylar haberimizde.

Bu haber taraftar tarafından heyecanla bekleniyordu! Yeni teknik direktör belli oldu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SİVASSPOR'UN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ BELLİ OLDU

Sivasspor'un teknik direktörü Servet Çetin takımdan ayrıldıktan sonra yeni teknik direktörün Bülent Uygun olduğu paylaşıldı. Sivasspor teknik direktörler ilgili şu açıklamayı yaptı; 'Kulübümüz için futbolcu ve genel menajerlik görevi üstlenen, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında şampiyonluk mücadelesini beraber verdiğimiz, Avrupa'da ülkemizi temsil eden değerli teknik adam Bülent Uygun ile prensipte anlaşmaya varıldı. Son görüşmeler için yarın 13:30 uçağı ile Sivas'a gelecek. 2 Ocak Salı günü saat 11:30 sularında BG Grup 4 Eylül Stadı'nda kendisi resmi sözleşmeyi imzalayacak.' Bülent Uygun 1 Ağustos 1971 tarihinde Adapazarı'nda dünyaya geldi. Teknik direktör ve forvet olarak futbol kariyerine devam eden Bülent Uygun Gaziantepspor'un teknik direktörlüğünü yaptı. 17 yaşına gelene kadar Sakaryaspor takımlarında yer alan Uygun Genç Milli Takım'a seçildi ve 15 kez 17 A genç olarak Sakaryaspor'da oynatılmayacağı düşüncesi ile Ankara Şekerspor'a transfer edildi ve 1 sene oynadıktan sonra profesyonelliğini Sakaryaspor'da aldı. 

sivasspor yeni teknik direktörü

Kariyerinde Fenerbahçe'ye transfer olarak devam eden Bülent Uygun geldiği ilk sene 22 gol atarak gol krallığı unvanına layık görüldü. Daha sonra Çanakkale Dardanelspor, Trabzonspor, Göztepe, Zonguldakspor, Sivasspor formalarını terletti ve Süper Lig boyunca 85 gol atmayı başardı. 2001 sezonunda Sivasspor takımında 30 yaşında futbol kariyerini bitirdi. Teknik direktörlük görevine 2008 sezonunda Sivasspor'da başladı ve Bucaspor ile Eskişehirspor'u çalıştırdı. Eskişehirspor 2010-2011 sezonu 8. haftada Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdıktan sonra sezonda 7. sıraya kadar takımı yükseltmeyi başardı. 2011-2012 sezonunda birinci ligin bitmesine 7 hafta süre kala Hüsnü Özkara yerine Elazığspor'u devraldı. Takımı Süper Lig'e çıkardı ve 21 transfer yapması sebebiyle büyük eleştiriler aldı. Stadın tadilata girmesi sebebiyle ilk iç saha maçlarını farklı şehirlerde oynamak zorunda kaldı ve Elazığspor 7. haftaya kadar sadece 2 puan alabildi. Daha sonra takımdan istifa eden Uygun 7 Şubat 2013 tarihinde Gaziantepspor'la anlaşma sağladı. 11 Kasım 2013 tarihinde görevinden istifa etti ve Aralık 2013 tarihinde Katar Lig ekibi Umm Salal SC ile 6 aylık anlaşmaya vardı. Uygun Katar Ligi tarihindeki ilk Türk teknik direktör olurken ilk maçında El Arabi takımına karşı maçı yönetti. Bülent Uygun ligde 3 hafta üst üste yenilmeyen El Arabi'yi 1-0 mağlup etmeyi başardı. Bu maç sonrasında Lekhwiya SC ile karşılaştı ve 6-1'lik galibiyetle döndü. Maç sonrasında çok eksiği olmasına rağmen başarılar elde ettiklerini dile getiren Uygun 13 Aralık 2016 tarihinde istifa etti. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.