Prigojin'in hayatına mal olan uçak kazasında yeni gelişme! 'Kara Kutu'ya ulaşıldı..

Prigojin'in hayatına mal olan uçak kazasında yeni gelişme! 'Kara Kutu'ya ulaşıldı..

Rusya Soruşturma Komisyonu (SLEDCOM), dün geceki uçağın enkazında, aralarında Yevgeniy Prigojin'in de yolcu listesinde yer aldığı 10 ceset ve kara kutu bulduklarını söyledi.

Sabotaj iddiaları, iki ay öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı ayaklanmayı ateşleyen Wagner lideri Prigojin'in uçak kazasında ölmesinin ardından ortaya çıktı. Yevgeniy Prigojin'in Putin tarafından öldürüldüğü iddialarına rağmen, Rus soruşturma komisyonu, Prigojin'in yolcu listesinde yer aldığı düşen uçağın enkazında 10 ceset ve bir kara kutu bulduğunu açıkladı.

Prigogine'in hayatına mal olan uçak kazası

SLEDCOM yaptığı açıklamada, "Teşhis için moleküler genetik analiz yapılacak" dedi. Uçuş kayıt cihazına el konulurken, olay yerindeki kapsamlı soruşturma sürüyor. Açıklamada, "Şu anda hayati önem taşıyan eşyalara ve belgelere el konuluyor ve kazanın tam nedeninin belirlenmesi için gerekli adli tıp soruşturmaları yürütülüyor" denildi.

Prigogine'in hayatına mal olan uçak kazası

Kremlin'in İlk Görüşü: İddialar Yalandır

Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin ve paralı asker grubundaki diğer önemli isimlerin uçak kazasında ölmesinin ardından Kremlin Sarayı bir açıklama yayınladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırının ardından sessizliğini bozarak Prigojin'e "Kaderi karmaşık adamdı ama yetenekliydi ve hayatında bazı ciddi hatalar yapmıştı" dedi. Putin'in yaptığı bu açıklama "sabotaj" iddiaları konusunun körüklenmesine neden oldu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.