Otobüste baba-oğuldan dayak yemişti: Acı haber geldi

Otobüste baba-oğuldan dayak yemişti: Acı haber geldi

Ramazan Polat hayatını kaybetti. Lise müdürü ve oğlu otobüste saldırmıştı. İşte detaylar...

Mersin'de geçen yıl bir otobüs yolculuğunda yaşanan insanlık dışı şiddet, Türkiye'nin vicdanını sarsan bir olayın merkezinde yer aldı. Engelli ve yaşlı bir çift, sıradan bir günde otobüste tartışmanın korkunç bir şekilde dönüşmesi sonucu kabus dolu anlar yaşadı. Ramazan Polat ve eşi Hamdiye Polat'ın yaşadığı bu dehşet verici olay, bir lise müdürü ile oğlunun saldırısına maruz kalmalarıyla Türkiye'nin gündemine oturdu.

Geçen yılın 15 Aralık'ında Mersin Şehir Hastanesi'ne giden bir otobüs yolculuğu, Polat çifti için kabus dolu anlara dönüştü. Lise müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T., tartışmanın ardından yaşlı ve engelli çifte saldırmış, bu dehşet verici olay kameralara yansımıştı. Görüntüler, tüm Türkiye'de büyük bir infiale neden oldu.

Mağdurlardan Ramazan Polat, yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün hayata gözlerini yumdu. Kalp pili takan, böbrek yetmezliği çeken ve felçli olan Polat'ın vefatı, Türkiye'nin yüreğini bir kez daha dağladı. Bu acı olay, adaletin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Engelli Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti

Olayın ardından yapılan yargılama sonucunda lise müdürü İsmet T.'nin aldığı ceza, adalete olan güveni yeniden inşa etmeye yönelik bir adım olarak görülebilir. Ancak, yaşlı çiftin maruz kaldığı dehşet verici şiddetin izleri, kolayca silinecek gibi değil.

Türkiye, bu trajik olaydan ders çıkarmalı ve benzeri vahşetin bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri almalıdır. İnsanlık, böyle trajik olaylara karşı hep birlikte daha duyarlı ve dayanışmacı olmalıdır. Ramazan Polat ve yaşlıların yaşadığı bu dehşet verici olay, sadece bir ailenin değil, tüm toplumun yüreğini yakmıştır.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.