O ülkede hafta sonu tatili 2 buçuk gün olacak

O ülkede hafta sonu tatili 2 buçuk gün olacak

Milyonlarca çalışanı sevindirecek bir hamle geldi... Meclis'ten onay çıktı. İran'da hafta sonu tatili iki buçuk güne çıkıyor

Çalışanlar için sevindirici bir haber geldi. Meclis, hafta sonu tatilini uzatma önerisini onayladı. Artık hafta sonu tatili 2.5 gün olacak. Bu karar, milyonlarca çalışanı memnun etti. İran'da hafta sonu tatilinin uzatılmasıyla ilgili bu karar, çalışanların yaşam kalitesini artıracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İşte detaylar...

ÇALIŞANLAR

ÇALIŞANLAR İÇİN YÜZ GÜLDÜREN HABER

İran Meclisi, hafta sonu tatiline cumartesi gününün eklenmesi önerisini kabul etti. Tasarı önce Sosyal İşler Komisyonu'nda değerlendirildi ve ardından Meclis'te oylanarak onaylandı. İlk olarak perşembe gününün tatil edilmesi önerisi reddedildi, ardından cumartesi günü oylanmaya sunuldu ve kabul edildi. 

Cumartesi gününün haftalık tatil gününe eklenmesi, 136 kabul, 66 ret ve 3 çekimser oyla onaylandı. İran Meclisi'nden geçen tasarılar, Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin onayının ardından yasallaşacak. Ülkede hafta tatili şu anda cuma tam gün, perşembe yarım gün şeklinde uygulanıyor. Ancak bu düzenleme, uluslararası ticaret açısından cumartesi ve pazar günlerinin tatil olması nedeniyle eleştiriliyor. Bazı muhafazakarlar perşembe gününü tatil olarak daha uygun bulurken, özellikle iş insanları uluslararası ticaret ile uyum sağlamak için cumartesi gününün tatil edilmesini istiyor.

İran Meclisi, hafta sonu tatiline cumartesi gününün eklenmesi önerisini değerlendirdi. Öneri önce perşembe gününün tatil edilmesi yönündeydi ancak 75'e karşı 132 oyla reddedildi. Bunun üzerine cumartesi günü önerisi oylanmaya sunuldu ve 136 kabul, 66 ret ve 3 çekimser oyla onaylandı. Meclis'ten geçen tasarılar, Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin onayının ardından yasallaşacak. Ülkede hafta tatili şu an cuma tam gün, perşembe yarım gün şeklinde uygulanıyor. Ancak bu düzenleme, uluslararası ticaret açısından cumartesi ve pazar günlerinin tatil olması nedeniyle eleştiriliyor. Bazı muhafazakarlar perşembe gününü kültürel ve dini açıdan daha uygun bulurken, iş insanları uluslararası ticaret ile uyum sağlamak için cumartesi gününün tatil edilmesini istiyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.