O ilde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

O ilde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Ülkemizde de etkili olan iklim değişikliği sorunu ile ocak ayına girdiğimiz ilk günden itibaren yağışlar durmak bilmiyor. Şimdide ülkenin birçok yerinden kar yağışı haberleri geliyor. İşte detaylar…

Son yaşanılan yağışların ardından Türkiye’nin dört bir yanından kar haberleri gelmeye başladı. Yoğun kar yağışının yaşandığı birçok ilde eğitime ara verildi. Detaylar haberimizde…

su

OKULLAR TATİL EDİLDİ. EĞİTİME KAR ENGELİ. BU İLÇELERDE OTURANLAR DİKKAT...

Türkiye beklenen kar yağışından henüz etkilenmedi. Ancak bazı kentlerde kar yağdı. Van'ın Moradiye ve Saray ilçelerinde kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle derslere bir gün süreyle ara verildi. Bahçesaray ilçesinde ise hava koşulları nedeniyle ulaşım dersleri bir gün süreyle iptal edildi. Çatak ilçesine bağlı Görentaş Mahallesi'nde dersler bir gün süreyle iptal edildi.

Van'ın Muradiye ve Saray ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle derslere bir gün süreyle ara verildi.

Muradiye ve Saray kaymakamlıklarının sosyal medya hesaplarından yayınladığı paylaşımda, “Yaşanan yoğun kar yağışı sebebi ile ilçe genelinde tüm resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim, okul ve kurumlarımızda 5 Ocak 2024 Cuma günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir" denildi.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Bahçesaray Kaymakamlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bahçesaray ilçemizde özellikle kırsal mahallelerde yoğun kar yağışı ve tipinin devam etmesi sebebiyle 5 Ocak 2024 Cuma günü taşımalı eğitime ve kırsal mahallelerdeki eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Van’ın Çatak ilçesi Görentaş Mahallesi bölgesinde eğitime 1 gün ara verildi

Çatak Kaymakamlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:"Görentaş Bölgesindeki Uzuntekne, İçimli, Görentaş, Ağaçlık, Onağıl, Derebaşı, Boyunpınar, Teknecik, Saygın, Yukarı Narlıca, Aşağı Narlıca mahalleleri yoğun kar yağışının ve tipinin devam etmesi sebebiyle 5 Ocak 2024 Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

BİTLİS'TE KAR YAĞIŞI ETKİLİ

Bitlis'te kar yağışı etkili oldu. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı 10 santimetreye ulaşırken, otoyol ekipleri bölgede temizlik çalışmalarına başladı.

Meteorologların uyarısı üzerine Bitlis'te yoğun kar yağışı yaşandı. İnsanların günlük yaşamlarını etkileyen kar kalınlığı kent merkezinde 5 santimetreye, yaylalarda ise 10 santimetreye ulaştı. Karayolları 118'inci Bitlis Şube Şefliği ekipleri, görev alanına giren Bitlis Çevre Yolu, Hizan'ın Panor ile Mutki'nin Karçinbaşı merkezlerinde trafik akış sorunlarını önlemek amacıyla kar temizleme çalışmalarına başladı.

HAKKARİ'DE 5 METRE KAR

Hakkari Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 5 metreye kadar ulaştığı bölgelerde yolları açık tutmak için 24 saat çalışıyor.

Kentte bir hafta önce etkisini gösteren kar yağışı yüksek rakımlı bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiledi. İl özel idaresine bağlı karla mücadele ekipleri, ulaşıma kapatılan yaylalardaki askeri üslerin yanı sıra köylerde yolların açılması için çalışma yapıyor.

Kar kalınlığı bazı yerlerde 5 metreye ulaşırken, ekipler yolları temizlemek için gece gündüz yoğun bir şekilde çalışıyor.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.