Naci Görür, İBB adayı Murat Kurum'dan aldığı teklifi açıkladı

Naci Görür, İBB adayı Murat Kurum'dan aldığı teklifi açıkladı

Murat Kurum'dan Naci Görür'e davet! Danışmanlık teklifi etti. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, deprem konusunda uzmanlığıyla tanınan Prof. Dr. Naci Görür'ü danışmanlık için göreve davet etti. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde bir televizyon programına katılan Görür, Murat Kurum'un kendisine danışmanlık teklif ettiğini açıkladı.

Görür, depremin Türkiye için bir beka meselesi olduğunu vurgulayarak, "Deprem konusunda Marmara Bölgesi'nde gerekli önlemleri almazsak, ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığı tehlikeye girer" ifadelerini kullandı. Murat Kurum'un 2023 Ağustos'unda Görür'ü ziyaret edip fikir alışverişinde bulunduğunu belirten Görür, bu buluşmanın ardından sosyal medyada paylaşımda bulunmuştu.

Murat Kurum,Naci Görür'ü Danışmanlık İçin Göreve Davet Etti

Murat Kurum, paylaşımında, "Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm süreci, terörle mücadele kadar önemli! Mücadelemizi bilimin ışığında hep birlikte vermeliyiz. Bu alanda değerli çalışmaları bulunan, daha önce Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nde de birlikte çalıştığımız Prof. Dr. Naci Görür Hocamız ile buluştuk. Başta İstanbul depremi olmak üzere ülkemizin afetlere karşı mücadelesine ilişkin kıymetli görüşlerini dinledik" ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişme, Murat Kurum'un deprem konusundaki ciddiyetini ve uzman görüşlerden faydalanma arzusunu ortaya koyarken, yer bilimci Naci Görür'ün deprem konusundaki uzmanlığıyla öne çıkmasını sağladı. Murat Kurum'un, böylesine önemli bir konuda bilim insanlarından destek alarak şehir planlamasını güçlendirmeye yönelik adımlar atması, kamuoyunda olumlu bir karşılık bulabilir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.