MİT'in listesindeki PKK/YPG'li Zülfiye Binbir, Suriye'dfe etkisiz hale getirildi!

MİT'in listesindeki PKK/YPG'li Zülfiye Binbir, Suriye'dfe etkisiz hale getirildi!

MİT, Suriye'nin Rumeylan bölgesinde PKK/YPG'nin para işlemlerini kontrol altına alana yeşil kategoride aranan terörist Zülfiye Binbir'i etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Güvenlik kaynaklarına göre, Zülfiye Binbir (kod adı Rojna) 1993 yılında PKK'nın yerel kadrosuna katılarak 1997 yılında Irak'a gitti ve 2004 yılına kadar bölgedeki terör faaliyetlerini sürdürdü. Binbir, 2011 yılında Muş Valiliği'nde staj görevini sürdüren kaymakam adaylarından Kenan Erenoğlu ile birlikte askerde görev yapan Aykut Çelik'in yolları kapatarak kaçıran çetenin üyelerinden biriydi. Binbir, 2012 yılında Irak'ta ideolojik eğitim aldı ve daha sonra Suriye bölgesine görevlendirildi.

Terörist, Suriye'deyken örgüte yeni üye olan kişilerin eğitiminden sorumlu olduktan sonra 2018 yılında Suriye/Kobani'ye sözde kamu güvenliği komutanı olarak atandı ve 2019 yılında Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye'deyken örgütün kurduğu koordinasyon merkezinde YPJ'yi temsil etti.

MİT'İN HEDEF LİSTESİNDE

MİT'in listesindeki PKK/YPG'li Zülfiye Binbir, Suriye'dfe etkisiz hale getirildi!

2021 yılından bu yana örgütün Kamışlı'daki mali ve ekonomik sorumlularından biri olan Zülfiye Binbir, Suriye bölgesindeki istihbarat ağı ile birlikte MİT'in hedef listesine dahil edildi. Örgüt yöneticilerinin hareketsiz bırakılmasının ardından MİT, Binbir'in temaslarını ve faaliyetlerini an be an takip etmeye başladı.

MİT, sahadan elde ettiği bilgi ve verilerilere dayanarak harekete geçme kararı aldı ve listesinin yeşil kategorisi içerisinde yer alan Zülfiye Binbir'i düzenlenen operasyon sonrası etkisiz hale getirdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.