Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre bugün yurt genelinin büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Meteorolojik uyarının ardından AFAD, ani su baskınları bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kısa sürede şiddetli yağışlar ani su baskınlarına, uzun süre yağışlar ise nehirlerin yataklarından taşmasına neden olabilir" şeklinde ifadeler kullanıldı. Meteoroloji kurumu 15 il için sarı kod uyarısı yaptı. Aşağıda detaylı hava durumu haberleri yer alıyor..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 23 Mayıs Perşembe gününe özel hava durumu uyarıları yayınlandı. Meteoroloji kurumu 15 il için sarı kod uyarısı yaptı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kısa sürede şiddetli yağışlar ani su baskınlarına, uzun süreli yağışlar ise nehirlerin yataklarından taşmasına neden olabilir" şeklinde ifadeler kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre yurdun tamamı parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Ege Denizi (Muğla hariç), Akdeniz'in iç kesimleriyle İç Anadolu, Batı Karadeniz Bölgesi, Orta Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri çok bulutlu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney kesimleri, Batı, kuzey ve doğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağış; İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleriyle Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batı bölgelerinde toz taşınması beklenmekte.

Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı

AFAD'DAN SEL UYARISI

AFAD sosyal medya hesabı üzerinden sel uyarısı yaptı. AFAD'ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Kısa süreli şiddetli yağışlar ani sel durumlarına uzun süreli yağışlar ise nehirlerin taşmasına neden olabilir. Taşkınların zararlı etkilerinden korunmak için; Bölgenizdeki sel risklerini öğrenin, sel sırasında sakin olun, sel alanlarını ve obrukları terk edin, sel sularına girmeyin, güç kaynaklarından uzak durun. Taşkınlardan kaynaklanan can ve mal kayıplarını önleyici tedbirler alarak önleyebiliriz. Doğal afet riskine hep birlikte karşı savaşın!"

ANKARA'YA KORKUTAN UYARI

Hava Forum, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'ya gönderilen uyarı dikkat çekti. Mesajda, "Bugün Başkent Ankara için zor bir gün... Saat 17.00'den sonra şiddetli hava dalgalanmaları öngörüyoruz. Eğer akşam 5 ile 23:15 arasında yapacak bir işiniz yoksa evinizde huzur içinde yağmuru izleyin. Sağanak yağış, su baskını, dolu ve toz fırtınası gibi olaylar yaşanabilir.

15 İLE SARI KOD UYARISI

Sarı kod uyarısı verilen iller ise şöyle: Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Düzce, Bolu, Eskişehir, Ankara, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale.

Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normalleri 3 ila 5 derece üzerinde, diğer kesimlerde ise genel olarak mevsim normalleri civarı seyredeceği tahmin edilmekte.

RÜZGAR: Yurdun batısında kuzey, diğer yerlerde batı ve güney yönlerden, iç Ege Denizi, iç kesimlerde Batı Akdeniz ve iç kesimlerde hafif şiddette, zaman zaman orta ve kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleriyle Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevreleri yerel olmak üzere sağanak yağış, ani su baskını, su basıncı, yıldırım ve olası yağışlar bekleniyor. Lokalize dolu Rüzgar, kuvvetli rüzgar gibi olumsuz etkenlere karşı dikkatli olmak gerekiyor.

TOZ TAŞINMASI UYARISI: Akdeniz'in iç kesimlerinde ve İç Anadolu'da toz taşınması beklendiğinden; Görüş mesafesinin azalması, hava kalitesinin düşmesi, trafikte aksamalar şeklindeki olumsuzluklara karşı hem dikkatli hem de tedbirli olmak gerekiyor.

RÜZGAR UYARISI: İç Ege Denizi, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısındaki iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatıdan kuvvetli rüzgar (40 ila 60 km/saat) beklenmesi nedeniyle çok dikkatli olunması gerekiyor.

23 MAYIS 2024 HAVA DURUMU

7 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, yağışlarla birlikte azalma göstererek mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİ

Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 15°C, 26°C

İSTANBUL 15°C, 22°C

KIRKLARELİ 13°C, 24°C

KOCAELİ 16°C, 27°C

EGE BÖLGESİ

Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri başta olmak üzere bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 13°C, 27°C

DENİZLİ 19°C, 32°C

İZMİR 19°C, 26°C

MANİSA 18°C, 27°C

AKDENİZ BÖLGESİ

Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'deki Toros Dağları'nın parçalı ve çok bulutlu, zaman zaman çok bulutlu, sağanak ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın öğleden sonra (Perşembe) Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde toz taşınması bekleniyor.

ADANA 20°C, 31°C

ANTALYA 21°C, 27°C

BURDUR 16°C, 31°C

HATAY 20°C, 29°C

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Bölgenin batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın kuzey ve batı bölgelerde lokalize sağanak yağışların beklendiği tahmin ediliyor. Bölgede tozun taşınması bekleniyor.

ANKARA 16°C, 28°C

ESKİŞEHİR 15°C, 28°C

KONYA 15°C, 28°C

SİVAS 13°C, 23°C

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Hava durumu, parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra bölgenin (Sinop hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 11°C, 26°C

DÜZCE 15°C, 27°C

SİNOP 15°C, 20°C

ZONGULDAK 14°C, 20°C

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, yarın öğleden sonra (Perşembe) Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ARTVİN 12°C, 25°C

SAMSUN 14°C, 23°C

TOKAT 15°C, 26°C

TRABZON 15°C, 21°C

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı ve parçalı bulutlu, bölgenin güney ve batı kesimlerinde aralıklı sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

ERZURUM 5°C, 21°C

KARS 5°C, 19°C

MALATYA 15°C, 26°C

VAN 8°C, 19°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusunda sağanak ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR 13°C, 30°C

GAZİANTEP 20°C, 31°C

SİİRT 16°C, 29°C

ŞANLIURFA 22°C, 34°C

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.