Meteoroloji il il açıkladı: Doğuya kar, batıya yağmur geliyor

Meteoroloji il il açıkladı: Doğuya kar, batıya yağmur geliyor

Hava sıcaklıklarının düşüşe geçmesiyle beraber kar yağış uyarısı yapıldı. İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde bölge bölge sağanak yağışları etkili olacak. İşte Meteoroloji zamanı Orhan Şen'den dikkat çeken uyarılar...

Yapılan son hava durumu yorumu yapılırken perşembe gününden sonra batıdan soğuk hava dalgaları geldi. İstanbul ve kuzey kesimlerinden kuvvetli sağanak yağışın etkili olmasıyla Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de etkisini artıracak. Uzman Orhan Şen, perşembe gününden sonra Türkiye yağışlı havanın etkisinde kalırken ay ortasında 15 Kasım gibi Anadolu'ya kar yağışı görüleceği belirtildi.

illerde hava yağışı

İstanbul'un aldığı yağışlardan sonra baraj doluluk oranlarında düşüş yaşandı. Yapılan değerlendirme üzerine havadaki nemin azalması ve güneydeki akışlarda fazlalık yaşandığı görüldü. Zemin suyu biriktirme yapılırken baraj seviyesi yukarı taşınmıyor. Yağışların bir kısmı oralara gittiği ön görülüyor. Barajlarda tabi ki bu yağışlardan ötürü su gitti. Önümüzdeki dönemlerde yağış seviyeyi korunmasında yardım edecek yukarı taşınır. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.