Mersin'de katliam gibi kaza: 9 ölü, onlarca yaralı

Mersin'de katliam gibi kaza: 9 ölü, onlarca yaralı

Mersin ile Antalya arasındaki D 400 Karayolu'nda Aydıncık ilçesinin çıkışında korkunç bir kaza meydana geldi. Meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybederken 30 kişi yaralandı. Kazanın hemen ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazanın videosunu paylaşarak, kazanın aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklandığını söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise kazayla ilgili bir soruşma başlatıldığını bildirdi.

Türkiye yürekleri dağlayan kaza haberiyle uyandı. Mersin-Antalya karayolu D400'de Aydıncık ilçesinin çıkışında bir otobüs kazası meydana geldi. Şehirlerarası otobüsün devrilmesi sonucu 9 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.

Marmaris'ten Mardin'e gitmekte olan Dilmenler Mardin firmasının 47 NA 767 plakalı otobüsü, D-400 otoyolundaki Yenikaş Mahallesinin Sarıyar Tünelinin çıkışında bariyere çarparak devrildi. Yapılan ihbar üzerine bölgeye Sağlık, jandarma, AFAD ile itfaiye ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri kazada 9 kişinin öldüğünü, 30 kişinin de yaralandığını belirledi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Konuyla ilgili bir paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yelikaya, kazaya ilişkin bir video da yayınladı. Yerlikaya, paylaşımında "Maalesef bugün saat 01.15 sularında Mersin-Antalya D-400 karayolunun Aydıncık çıkışında şehirlerarası yolcu otobüsü devrildi, 9 kişi hayatını kaybederken 30 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza dfa acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Mersin'de katliam gibi kaza 9 ölü, onlarca yaralı

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN'DAN AÇIKLAMA

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada, kazanın, saat 01.15 sıralarında, Mersin-Antalya karayolu üzerinde, kent merkezine yaklaşık olarak 170 kilometre uzaklıkta meydana geldiğini söyledi. Vali Pehlivan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Mersin'e giden 40 yolcu ve 3 mürettebatın bulunduğu şehirlerarası otobüsünün Sarıyar Tüneli çıkışında devrilmesi sonucu trajik trafik kazası meydana geldi. Kazada 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız da yaralandı. Vatandaşlarımız ilçelerimiz ve kent merkezlerimizdeki hastanelere kaldırıldı. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ise başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

Mersin'de katliam gibi kaza 9 ölü, onlarca yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korkunç kazada yaralanan vatandaşlar hakkında bilgi verdi. Yaralıların 15 ambulansla birlikte hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Mersin Aydıncık İlçesi Sarıyer Tüneli girişinde saat 01.19'da gerçekleşen kazada 9 kişi öldü, 14'ü ağır 30 kişi yaralandı. Yaralılar 15 ambulansla hastaneye kaldırılırken, olay yerine toplamda 45 personel sevk edildi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Tedavisi devam eden yaralı vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşmaları için gerekli olan her şey yapılıyor"

Mersin'de katliam gibi kaza 9 ölü, onlarca yaralı

KAZANIN ARDINDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Meydana gelen kazayla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açıklamasında bir soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakan Tunç, kazaya ilişkin Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın başlatıldığını ve 2 Cumhuriyet Savcısının da görevlendirilsiğini söyledi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.