Meral Akşener istifalar sonrası ilk kez konuştu: Kurban keseceğim

Meral Akşener istifalar sonrası ilk kez konuştu: Kurban keseceğim

İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçtiğimiz gün Şile'de düzenlediği istişare toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Akşener, partiden istifa eden 8 kişinin altını çizerek, "Biz hiçbir zaman çatışmaya girmedik. Allah bizi korudu, ben de kurban keseceğim." şeklinde konuştu.

Partisinden ayrılan milletvekilleriyle ilgili konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, HDP'yi öne sürerek partiden ayrılanlara "Milletvekili seçilmenizde bir sakınca yoktu." dedi.

Partisinden istifasıyla ilgili konuşan Akşener, 8 vekilin partisinden istifa ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu süreçte 8 milletvekili arkadaşımız gitti. Pes edip giden arkadaşlarımız hakkında asla aşağılayıcı bir söz söylememeye çalışıyorum. Genel olarak HDP ile koordineli çalıştığımız için her arkadaşımızın gidişi çok keyifliydi.

Ama ilginç olan şu; 2018 yılında CHP ile yaptığımız koalisyon kapsamında bu birlikteliğin birinci ve ikinci mevkilerinden seçilen üçüncü mevkiden yazdım. Milletvekili seçildiğinde HDP ile ilgili kaygılarınız var mı? Seçimlerinde bir şey olmadı ve nedense HDP söz konusu arkadaşların hayatına girdi ve çok üzüldüler. Tıpkı HDP ile güçlü bağlarımız olduğu gibi... Geride kalanların hepsi millete hesap vermek yerine, hayal kırıklığına uğrattıkları seçmene hakaret etmeyi seçtiler. Ancak bu insanlardan bahsetmiyorum.

“DİĞER PARTİYE SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Meral Akşener istifalar sonrası ilk kez konuştu

Bu kişilerden birisi MHP'ye ge.iş yaptı. ‘Gördüğüm lüzum üzerine' şeklinde konuşarak üç arkadaşta AK Parti'ye gitti, diğerleri hiçbir yere gitmediler. Bunu HDP aracılığıyla konuşmamıza rağmen hala neden gittiğini anlamış değilim. Bu bağlamda hayata ve siyasete dair vizyonum insanların şartlarına ve tavırlarına saygı duymaktır.

Dolayısıyla karşınızdakinin de bu saygıyı size göstermesi gerekir. “Biz” derken bunu seçmenine göstermesi lazım. Bunların her biri bir açıklama gerektiriyor."

“Bu berbat sistemden kurtulmak adına seçimi kazanmak şart”

İki kez yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Akşener, "Bu anormal sistemden kurtulmak adına seçimi kazanmak şart" diye vurguladı. Partisinden istifa eden milletvekilleriyle ilgili olarak Akşener, “İstifa eden ve ayrılan arkadaşlarımızı üzecek tek bir cümle bile söylemedim” dedi ve şöyle devam etti:

“Biz hiçbir zaman kavga etmedik. 2023 seçimlerinde bu işlevsiz sistemden kurtulmak için seçimi kazanmak gerekiyor. Türkiye'nin bu tek adam sisteminden kurtulmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Partimiz demokrasi üzerine kurulmuştur.

"Bazılarının yaptığı siyasi dolandırıcılıktır."

"Dün olduğu gibi tekrar istifalar olacaktır. Birilerinin yaptığı siyasi dolandırıcılıktır. İstifalarını sunarak AK Parti'ye katılan milletvekiline sordum: 'Neden bize geldin? şeklinde.. Nebi Hatipoğlu da AK Parti'ye katıldı 4 günler sonra. Acaba Erdoğan bunları görmedi mi?

Gidenlere hep üzülüyorum ama artık fedakarlık yapacağım. İYİ Parti de cumhurbaşkanı seçilmek istemeyenlere karşı çıkıyor. İYİ Parti toplumdaki kutuplaşmaya karşı çıkıyor. İYİ Parti'nin Sinan Ateş'e destek vermesi herkesi meraklandırdı.

“Ülkemiz devleti sokaktan topladı"

Ülkemiz bütün devleti sokaklarda buluşturdu. İddiaya göre 7 yıldır FETÖ üyesiydim. Kayıtları incelerken kendi hanedanlığımı da keşfettim. 7 yıl sonra artık FETÖ ile hiçbir ilgim kalmadı. Bu konuda bir açıklamam bile yok. Türkiye'de kanunun geçerli olduğu yer burasıdır. Türkiye'yi kutuplaştıranlar, iftira atanlar Türk kamuoyunun önünde yer alıyor."

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.