KYK yurdunda ihmale kurban giden Zeren'in babasından yürek yakan sözler

KYK yurdunda ihmale kurban giden Zeren'in babasından yürek yakan sözler

Aydın'da KYK yurdunda yaşanan acı olay sonrası hayatını kaybeden Zeren Ertaş isimli üniversite öğrencisinin babasından yürek yakan açıklamalar geldi.

Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı'ndaki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda yaşanan olayda yurttaki 15 kişilik asansöre iddiaya göre 16 kişinin binmesi sonucu yaşanan arızayla asansörde aşırı yük nedeniyle kaymalar yaşandığı belirlenirken panikleyen genç kız ise asansör ve duvar arasında sıkıştı. Adnan Menderes Üniversitesi'nde 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti.

Gelen haberler üzerine hastanede fenalaşan annenin sözleri gündeme gelirken benim çocuğum kaymakam olacaktı sözlerini kullanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

zeren ertaş babası

Asansör olayı sonrası mikrofon uzatılan bir öğrenci ise daha önce B blokta asansör düştüğünü alçak alandan düştüğü için gündeme gelmediğinin bilgisini verdi. Gençlik ve Sor Bakanlığı tarafından gelen açıklama üzerine yurt müdürünün açığa alındığı müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatıldığı ihmal tespiti için sorumlular hakkında gereğinin yapılacağı açıklandı.

Zeren'in babasının Aydın Valisi Yakup Canbolat ise konuşmalarında kullanılan ifadeleri üzdü. 46 sene sonra ilk defa çocuğunu devlete emanet ettiğini ama devletin çocuğuna 20-25 gün bakamadığını belirterek yürekleri yaktı. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.