Kovid-19 izniyle tahliye olan hükümlüler hakkında yeni karar: Cezaevine dönmeyecekler!

Kovid-19 izniyle tahliye olan hükümlüler hakkında yeni karar: Cezaevine dönmeyecekler!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı bir açıklamada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanan yasa teklifine göre, Covid-19 nedeniyle şartlı tahliye edilen hükümlülerden affından önce 5 yıl ve altı kalanların cezaevine geri dönemeyeceğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tebliğ Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından kamuoyuna duyuruldu. Bakan Tunç, komisyon tarafından kabul edilen kanun teklifi içeriğindeki denetimli serbestliğine ilişkin hükümleri sosyal medya hesabından paylaştı. Adalet Bakanı Tunç, paylaşımında şunları söyledi:

-Kongre bütçe ve planlama komisyonunda kabul edilen yasa tasarısına göre, denetimli serbestlik süresi 5 yıl ya da daha az olan Covid-19 hükümlüleri cezaevine geri dönmeyecek ve aynı zamanda da denetimli serbestlik süresinin kalanını yeniden çekecek.

Kovid-19 izniyle tahliye olan hükümlüler hakkında yeni karar Cezaevine dönmeyecekler

-31 Temmuz'da kapatılan ceza infaz kurumlarında bulunan ve bir süredir bu kurumlarda bulunan hükümlüler, iyi halden geçmek şartıyla 3 yıl önce açılmış ceza infaz kurumlarına nakledilebilir.

Ayrıca bu hükümlüler, cezalarının uzunluğuna göre en az 3 ay açık cezaevinde kalmak şartıyla 3 yıla kadar ertelenmiş ceza ile salıverilebilirler.

Bakan Tunç ayrıca, teklif kapsamında 31 Temmuz'dan itibaren denetimli serbestlik işleminde olup da izinli olması gereken kişilerin yükümlülüklerinin kaldırılacağını, bu kişilerin ancak suç işlemeleri halinde doğrudan cezalandırılacağını, Covid-19 salgını nedeniyle izinli olup da bu düzenleme ile salıverilenlerin tüm yükümlülüklerinin de devam edeceğini bildirdi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.