Kirada evi olanlar yandı! Bunu yapmazlarsa 3000 TL'yi kuzu kuzu ödeyecekler!

Kirada evi olanlar yandı! Bunu yapmazlarsa 3000 TL'yi kuzu kuzu ödeyecekler!

Son zamanlarda günlük kiralık konutlar çok popüler oldu ve bu durum gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Ama evini günlük kiraya vermek isteyen ev sahipleri için kötü haber geldi. İşte detaylar…

Kısa süreli kiralama sistemleri Türkiye'de giderek daha popüler hale geliyor. Evini günlük kiraya veren ev sahipleri için sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

banka

KİRADA EVİ OLAN EV SAHİPLERİNE BAKAN ERSOY'DAN YENİ DÜZENLEME AÇIKLAMASI! 1000 TL DEĞİL 3000 TL VERGİ...

Ev sahipleri için yeni bir döneme girildiği aktarılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kararın detaylarını açıkladı.

Bakanlık, turizmde yeni bir döneme girildiğine işaret ederek, son dönemde ev, apartman ya da villaların günübirlik kiraya verilmesinin giderek yaygınlaştığını ve bu kiralama durumunun özellikle yaz aylarında daha artış gösterdiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, evini günlük olarak kiraya verenleri anlatıyor. Bakan, konuyla ilgili olarak bakanlığın günlük kiralanan evlerin üzerinde çalıştığını söyledi.

Bakan'ın açıklamalarında vergi sistemi dahil birçok konuya değinilirken, 1000 TL'lik vergi mükellefinin 3000 TL'lik vergi ödemesi gerekip gerekmediği sorgulanırken, Bakanın şu sözleri dikkat çekti.

Günlük kiralık konutlarla ilgili bakanlık tarafından yeni bir çalışma yapıldığını söyleyen Ersoy, şunları kaydetti:

“Bu evlere, bakanlığa başvuru üzerinden verilecek bir sertifika zorunluluğu getireceğiz. Ayrıca, otellerde olduğu gibi bu evlerde konaklayan kişilerin bilgileri de ilgili kurumlarla paylaşılacak. Elde edilen gelirin de vergisinin ödeneceği bir sistem olacak.” dedi.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.