Kiracı ve ev sahibi arasındaki uyuşmazlığa arabulucu çözümü bugün resmileşti..

Kiracı ve ev sahibi arasındaki uyuşmazlığa arabulucu çözümü bugün resmileşti..

Arabuluculuk Yasası'nda gerçekleştirilen eğişiklik taslağı bugün yürürlüğe girecek. Hem ev sahipleri hem de kiracılar, anlaşmazlıkları mahkeme öncesinde arabulucuyla çözmeye çalışacaklar..

Fahiş kira artışları nedeniyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Yeni düzenlemeye göre taraflar bu tür uyuşmazlıklarda öncelikle arabuluculuğu kullanacak. Arabulucunun uzlaşmaya varamaması durumunda yargılama başlayacak. Bu uygulama bugün yürürlüğe giriyor.

Arabuluculuk düzenlemesi, sadece ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için değil, aynı zamanda araba, tarla, mobilya ve hatta gelinlik kiralama konusundaki anlaşmazlıklar için de tahkimi zorunlu kılmaktadır.

Kiracı ve ev sahibi arasındaki uyuşmazlığa arabulucu çözümü bugün resmileşti

Başvurular, arabulucuyla iletişime geçmek isteyen mahkemenin arabuluculuk merkezi tarafından yapılır. Daha sonra sistem üzerinden bir arabulucu atanıyor ve taraflar toplantıya davet ediliyor. Taraflar, hakeme danıştıktan sonra en geç dört hafta içinde karara varacak. Eğer aynı fikirde değillerse, hem kiracı hem de ev sahibi artık mahkemeye gidebilir.

Zorunlu tahkim, fahiş kira artışlarının önlenmesini amaçlamaktadır.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.