Kar yağışı aniden başladı: O illerde okullar tatil edildi

Kar yağışı aniden başladı: O illerde okullar tatil edildi

Türkiye'nin farklı bölgelerinde kar yağışının etkisiyle beyaz bir örtü oluştu. Kar, özellikle yoğun şekilde yağarak yolların kapanmasına neden oldu. Bazı bölgelerde ise kar yağışı tipiye dönüştü, olumsuz hava koşulları ise eğitim-öğretime ara verilmesine sebep oldu. Çeşitli iller ve ilçelerde alınan tedbirler kapsamında, öğrencilerin güvenliği için okullar bir süreliğine tatil edildi. Oluşan olumsuz hava şartlarına karşı alınan bu önlemler, öğrencilerin ve halkın güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştiri

 

Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle birçok il ve ilçede eğitim-öğretime ara verildi. Kar fırtınası hayatı olumsuz etkilerken, yoğun tipi ve buzlanma durumları, bazı bölgelerde okulların tatil edilmesine neden oldu.

Ardahan'da etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle 25 Aralık Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitim-öğretime ara verildi. Aynı gün içinde hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de idari izinli sayılarak bir gün süreyle izinli kabul edilecek. İşte detaylar...

kar yağışı

YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BİR ÇOK İLDE EĞİTİM VE ÖĞRETİME ARA VERİLDİ

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yoğun tipi ve buzlanma sebebiyle 25 Aralık Pazartesi günü okulların tatil edildiği belirtildi. Bu durumda, hamile ve engelli kamu çalışanları da aynı gün idari izinli kabul edilecek.

Yedisu ve Adaklı ilçelerinde don ve buzlanma yaşanması nedeniyle taşımalı eğitim öğretime de bir gün ara verildi. Bu önlemler, öğrencilerin ve kamu personelinin güvenliğini sağlamak amacıyla alınan tedbirler arasında yer alıyor. Olumsuz hava koşullarının devam etmesi durumunda benzer tedbirlerin alınması bekleniyor.

kar yağışı

Erzurum'da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda 25 Aralık Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verildi. Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle öğrenci güvenliğini sağlamak adına tatil kararı alındığı belirtildi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada öğrencilere duyuru yaparak, yoğun kar yağışı, etkili tipi ve buzlanma ihtimali sebebiyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini ifade etti.

Giresun'un Çamoluk ilçesinde yaşanan yoğun yağış ve buzlanma riski nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Çamoluk Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava şartları nedeniyle oluşabilecek tehlikeleri önlemek amacıyla yüz yüze eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

 

Artvin merkezde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Artvin Valiliği'nin açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personellerin de aynı gün izinli sayılacağı belirtildi.

Van'ın Muradiye ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki tüm okullarda bir gün süreyle eğitim-öğretime ara verildi. Benzer şekilde, Çatak İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla 25 Aralık Pazartesi günü ilçede ulaşım yollarının kapanması ihtimali nedeniyle taşımalı eğitim-öğretime ara verildiği açıklandı.

Ağrı'da olumsuz hava şartları nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü il genelindeki eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Ağrı Valisi Mustafa Koç, öğrenci güvenliğini öncelikli tutarak, il genelindeki eğitim-öğretim kademelerinde bir günlük tatil kararı aldıklarını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bartın genelinde yaşanan fırtına ve yoğun kar yağışı, yüksek kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Bartın-Kastamonu Soğucaksu Geçidi ve Bartın-Karabük Yolu Ahmetusta Geçidi'nde kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için Karayolları ekipleri çalışma başlattı. Bartın genelinde 8 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, 5 köyde elektrik kesintisi yaşandı.

Alınan bu tedbirlerle, kar yağışının ve olumsuz hava koşullarının neden olduğu olası tehlikelere karşı öğrencilerin güvenliği sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu kararlar, ilgili valilik ve kaymakamlıklar tarafından sürekli olarak güncellenmektedir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.