Japon deprem uzmanı korkuttu: O iller için kötü senaryoyu açıkladı

Japon deprem uzmanı korkuttu: O iller için kötü senaryoyu açıkladı

Japon depremi uzmanından korkutan açıklama gelirken en kötü senaryo yaşanacağına dair duyuru yapıldı. Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, deprem ve bina güçlendirmesi için eğitim verileceğini bildirdi.

6 Şubat depreminin yaşanmasıyla şehirlerde düzenlenen deprem farkındalığı eğitimleri devam ederken KYK Yapı Kimyasalları Deprem Eğitim TIR'ı Kaşif ve Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki son olarak Doğu Anadolu bölgesinde Diyarbakır ve Malatya için eğitim verdi.

İMAR ELEŞTİRİSİ YAPILDI

Türkiye 2001 yılında Yapı Denetim Sistemi'nin başladığı bilgisi verilerek sıkıntının ne olduğu konusunda stok yapıldı. Yüzde 50'si yönetmenliklere uygun olmazken izinsiz ya da belediyeden ruhsat alınmadığında sisteme girişi yapılmaz. Ukrayna ve Gazze'de savaş olurken bu savaşlarda ise barış lazım olduğu ama imar için barış denilince başka bir konuya değinildiği belirtildi. Japonya'da ruhsatsız veya iskansız diye bir durum olmadığına vurgu yapıldı. 

Japon uzmanı

MALATYA İÇİN KORKUTAN AÇIKLAMA

Moriwaki, Malatya'nın en çürük bölgeleri açıklanırken belirlenen bölgeler üzerinde konut inşasının yapılmaması gerektiğine vurgu yapıldı. Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay için Ova tarafından yumuşak zemin yeri yapılaşması için tehlike oluştu. Biraz zeminin iyi olduğu bölgelerde sert zeminin olduğu yamaçlar için kentsel dönüşüm başlatılmasının gerektiği belirtildi.

KÖTÜ HABERİ VERDİ

Yoshinori Morivaki Malatya’daki deprem bilgilendirme toplantısında katılımcılarıyla beraber en kötü senaryo ve tsunami ihtimallerine dair sorunlar yanıtlanırken Hatay'dan sonra Suriye ve Kıbrıs'a uzanan fay hattı olduğunu belirtti. En kötü senaryo olarak deprem hem de kayma durumunun yaşanmaması için 3 metrelik dalganın haberini verdi. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.