İzmir'de dehşete düşüren olay: 'Herkese güvenme' diyip vurdu

İzmir'de dehşete düşüren olay: 'Herkese güvenme' diyip vurdu

İzmir'in Gaziemir ilçesinde "Bazı insanlara güvenilmez" diye bağırarak taksi şoförünü öldüren saldırgan polis tarafından saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir taksi şoförünü 3 el ateş ederek ağır yaralayan ve daha sonra da gasp eden saldırgan polis tarafından yakalandı.

Korkunç olay, önceki gece saat 03.30 sularında Gaziemir ilçesinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre; Buca ilçeisne bağlı Göksu Mahallesi’nde maskeli bir müşteriyi taksisine alan Oğuz E., müşterinin talimatı doğrultusunda aracını hareket ettirerek seyir halinde ilerlemeye başladı. 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz E., saldırgan bir müşteri tarafından kısa bir süre yanlış adrese götürüldükten sonra istediği adrese geldiğini söyleyerek aracı durdurdu. "Borcumuz ne kadar?" diye soran saldırgan, cebinden para çıkarıyormuş gibi yaparak "221 lira kardeşim" diyen sürücüyü, yanındaki silahla arka arkaya 3 kez vurdu.

İzmir'de dehşete düşüren olay Herkese güvenme diyip vurdu

Saldırının ardından taksi şoförü Oğuz E. yolcu koltuğuna düşerek kanlar içinde kalırken araçtan inen saldırganın ön yolcu kapısını açtığı, araca girdiği ve yaklaşık 10 dakika bir şeyler aradığı araç kamerası görüntülerinde görüldü. Görüntülerde saldırganın "Bazı insanlara güvenmeyeceksin" dediği duyuluyor. Yaralı taksi şoförüne tokat atarak birkaç dakika aracın dışında bekleyen saldırganın olay yerinden ayrıldığı anlaşılıyor.

Saldırgan müşterilerin taksi şoförlerinin dikkatini dağıttığı anlar araçtaki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Taksi şoförünün bir süre arabayı sürdükten sonra 'Buca Belediyesi'nin arkasındaki spor salonuna' gideceğini söyleyen saldırgana "Abi Gaziemir'deyiz" dediği, saldırganın ise '“Orası olması gerekiyor' dediği duyuldu.

İzmir'de dehşete düşüren olay Herkese güvenme diyip vurdu

ÜŞÜMESİN DİYE ARACINA ALMIŞ!

Araç kamerası görüntülerinde taksi şoförünün “Bu arabayı yeni aldım. Şoför arkadaşımı bırakıp eve doğru gidiyordum. Çalışmayacağım, zaten araba bozuk. Yarın sabah arabayı sanayi bölgesine bırakacağım. Sanırım biraz temiz havaya ihtiyacım var. İnsanları zor durumda bırakamayız. Bu maskeyi takarsan seni kimse almaz" derken, saldırgan da "Hastayım o yüzden takıyorum kardeşim" dediği duyuluyor. Sohbetin geri kalanında ise sürücü Oğuz E. ise "Ben alırım, Bu havada insanları dışarıda mı bırakalım.? şeklinde ifadeler kullandığı anlaşılıyor.

SAATLER SONRA SALDIRGAN YAKALANDI

İzmir'de dehşete düşüren olay Herkese güvenme diyip vurdu

Ağır yaralanan Oğuz. E., çevredekilerin ihbarı sonrası drese gelen sağlık ekipleri tarafından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Oğuz E, burada ameliyata alınırken sürücünün hastanedeki tedavisinin devam ettiğini öğrenen polis ekipleri, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Yaklaşık 70 kameranın 110 saatlik görüntüsünü inceleyen yetkililer, şüphelinin D.A. olduğunu tespit ettiler ve suç teçhizatı taşıyan şahsı yakalayarak gözaltına aldılar. Saldırganın polisteki ifadesi sonrası adliyeye sevk edileceği bildirildi.

OĞUZ E., HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralı olarak tedavi altına alınan Oğuz. E.'nin doktorların tüm müdahalerine rağmen kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği öğrenildi. Haberi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Koca, taksi şoförünün vefat haberini paylaşırken "İzmir Gaziemir'de dün gece aracına aldığı yolcu tarafından vurulan yaralı sürücü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Yaralı sürücü, ambulans 112 tarafından olay yerinden tahliye edilerek Gaziemir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı., ilk müdahalenin ardından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil ameliyata alındı.Yayınlanan video hem nezaket hem de vahşet açısından büyük üzüntü yaşatacak. Bu eylemlerin faillerinin hak ettikleri cezayı alacaklarına inancımız tamdır. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.