İstanbul'a lapa lapa kar yağacağı tarih belli oldu

İstanbul'a lapa lapa kar yağacağı tarih belli oldu

İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yoğun yağış, mega şehrin birçok bölgesinde etkisini göstermeye başladı. Bugün öğle ve akşam saatleri için uyarı yapılmıştı. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, bugünkü yağışlarla ilgili uyarıda bulunarak İstanbul'a kar yağışının tarihini vermişti. Şen, kar yağma olasılığının yüzde 65 olduğunu belirtirken, aynı zamanda 2 sene önceki kar yağışını anımsatarak benzer bir durumun yaşanabileceğini ifade etti.

İstanbul'da beklenen kar yağışı nihayet ortaya çıkıyor, ve uzmanlar, önümüzdeki günlerde kentin karla örtüleceği konusunda uyarıda bulunuyor. Uzun süredir devam eden yağışlar, büyük şehrin birçok bölgesinde etkisini göstermeye başladı. Özellikle öğle saatlerinde başlayan yoğun yağış, İstanbul'un birçok noktasında sürücülerin trafiği kontrollü bir şekilde kullanmalarına yol açtı.

Hava durumu uzmanı Orhan Şen, uzun süredir devam eden yağışlarla ilgili olarak İstanbul'a kar yağışının yaklaştığı konusunda uyarıda bulunmuştu. Şen, bugünkü yağışların ardından İstanbul'un karla kaplanma olasılığını yüzde 65 olarak belirledi. Ayrıca, 2 sene önceki benzer bir durumu hatırlatarak, bu kar yağışının o dönemle benzer olabileceğini ifade etti.

istanbul hava durumu

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda birçok mahallede gözlemlenen yağışlar, sürücülerin ana arter yollar üzerinde kontrollü bir şekilde seyahat etmelerine sebep oldu. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yağışların yarın sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini belirtti. Şen, ayrıca, Salı günü İstanbul'da başlaması beklenen kar yağışıyla ilgili olarak, sıcaklıkların düşeceğini ve hafta sonuna kadar devam edeceğini öngördü.

10-11 Ocak tarihlerinde Marmara bölgesi ve İstanbul'da beklenen soğuk hava ve kar yağışı olasılığının devam ettiğini vurgulayan Şen, bu olasılığın yüzde 65 olduğunu belirtti. Ayrıca, kar yağışının Salı günü akşam saatlerinden itibaren başlayıp perşembe-cuma arasında etkili olacağını tahmin etti. Bu sistemin sonraki hafta sonuna kadar devam edeceği ve daha sonra Anadolu'ya kayacağı öngörülüyor.

istanbul hava durumu

Meteoroloji Danışmanı, "Kış kışlığını yapacak. Ocak ve şubat aylarında kış koşulları yaşanacak. 2023'ün en sıcak yıl olmasıyla bir ilgisi yok. Bu kış, sıcak havaları tamamen unutturacak türden olacak. İstanbul'u 2 sene önceki gibi etkileyebilecek güçte bir kar yağışı da söz konusu olabilir. Şiddeti ve miktarı ilerleyen günlerde detaylı olarak bildirilecek. Toplamda 3-4 gün sürecek bir soğuk hava dalgası bekleniyor." şeklinde ifade etti.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.