İnternetten zeytinyağı alanlara kötü haber: Hepsi sahte çıktı

İnternetten zeytinyağı alanlara kötü haber: Hepsi sahte çıktı

Zeytinyağı satışı üzerinde durulmalar yaşanırken piyasaya fiyatlarında artışlar yaşandı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Karaca, zeytinyağı fiyatlarına dikkat edilmesi gerektiği ve bazen 3'te 2'sine kadar başka yağ üzerinde katılabilir.

Sultanbeyli'de zeytin ve zeytinyağı satışı yapan toptancılar ile şarküteriler üzerinde denetimler yapılırken Denetime İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca katılım sağlandı. Depo ile reyonlarda bulunan numuneler üzerine değerlendirmeler yapılmasıyla beraber laboratuvara gönderildi.

15 NUMUNE ÜZERİNDE 8'İNDE OLUMSUZLUK

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, bakanla beraber denetimler yapıldığını açıklarken İstanbul'da 131 bin gıda işletmesi olduğu ve üzerinde incelemeler yapıldığı bilgisini verdi. 206 bin denetim yapılırken 28 Kasım tarihiyle beraber 2.521 gıda denetimi düzenlendi. Piyasa fiyatlarının altında olan yerlerin güvenli olmadığı gıdayla beraber dikkat edilmesi yönünde uyarılar yapıldı. Bu zamana kadar yapılan tespitler üzerine 39 ilçemizde 15 numunede 8 olumsuzluk yaşandığını açıkladı.

zeytinyağ denetleme

Karaca açıklamalarında denetçi tüketicinin kendisi olurken piyasa değerinin altında olurken sosyal medya üzerinde tanımadıkları yerden ürün alımı yapılırken dikkat edilmesi gerektiği yönünde açıklama yapıldı. Aldıkları ürünler üzerinde başkanlığımızdan olmadığı bilgileri yer alırken şikayet durumunda ALO 174 Gıda hattı aranarak biz o işletmelerde denetim ve kontrollerinde yapılması için 15 gün süre verilmektedir. 

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.