Havalimanlarında yeni dönem başlıyor

Havalimanlarında yeni dönem başlıyor

Uçakla seyahat etmeyi tercih edenler bu karara şaşırdı. Havalimanlarında yeni bir dönem başlıyor. İzin vermeyenlerin uçağa binmesine izin verilmeyecek. İşte hava taşımacılığına ilişkin yeni düzenlemeler. Detaylar haberimizde...

Hava yolculuğunun daha güvenli hale getirilmesi için havalimanlarında güvenliğin artırılmasına karar verildi. Havalimanlarında güvenliğin artırılmasına yönelik bir yasa tasarısı önerildi. İşte detaylar...

dizi

MECLİS'E SUNULDU: HAVALİMANLARINDA YENİ DÖNEM! İZİN VERMEYENLER UÇAĞA ALINMAYACAK...

AKP'nin TBMM Başkanı'na sunduğu yeni yasa tasarısı ile havalimanlarındaki güvenlik tedbirleri güçlendiriliyor. Yolcuların ve eşyalarının güvenliği için manuel arama yapılması gerekmektedir. Teknik ekipmanlarla yapılan kontrollerin yetersiz kalması durumunda yolcular ve şahsi eşyaları elle aranacak. Ayrıca uçakta cep telefonu kullanmanın da 500 bin lira cezası bekleniyor...

AKP, ulaştırma sektörüyle ilgili düzenlemeleri içeren, elle aranmayan yolcuların uçağa binmesine izin verilmeyeceğini, sorun yaratanların ise elle arama yapılmayacağını öngören yasa tasarısını TBMM Başkanı'na sundu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu öneriyle ulaştırma, denizcilik alanlarında dengeli, erişilebilir, erişilebilir, ekonomik ve güvenli bir hizmet anlayışıyla toplumun yaşam kalitesini yükseltmeyi ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Havalimanındaki güvenlik alanlarıyla ilgili düzenlemelere ilişkin Güler, havalimanından veya uçaktan geçerken tüm yolcuların kişisel eşyalarını kontrol ve arama yaptırabileceklerini veya gerekirse teknik ve manuel teknikler kullanılarak havacılığın sağlanmasıyla sınırlı olduğunu söyledi.

Güler, teknik cihazlar kullanılarak yapılan incelemenin tamamlanması mümkün olmadığı takdirde, yolcunun kendisinin ve eşyalarının elle aranmasını kabul etmedikçe havalimanına ve uçağa kabul edilmeyeceğini ifade ederek, bu durumda yolcunun el ile aranacağını ifade etti. Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşmaların hükümleri saklıdır.

TÜM YOLCULAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Bu kapsamda tüm yolcular havalimanına girişte cihaz aramasına tabi tutulacak. Cihaz aramasının yeterli olmaması durumunda manuel arama yapılacaktır. Ancak kendisinin veya eşyalarının elle aranmasına izin vermeyen yolcuların uçağa alınmasına izin verilmeyecektir. Havacılık güvenliğiyle sınırlı olmak üzere özel güvenlik personeli, genel kolluk kuvvetlerinin gözetiminde kargo, bagaj ve kargo araması yapabilecek.

CEZADA ÜST LİMİT 500 BİN LİRAYA YÜKSELTİLECEK

Tehlikeli ve zorunlu durumlar dışında, uçuş sırasında insan hayatını tehlikeye sokan eylemlere yönelik yaptırımlar giderek artıyor. Bu kapsamda uçaklarda yasa dışı yayın yapmak, telefon kullanmak ve paraşütle atlama gibi eylemlere verilecek ceza tavanı 500 bin liraya çıkacak.

Kılavuzluk ve römorkaj hizmeti verenler, Bakanlıkça belirlenen şartları yerine getirmemeleri veya belirlenen süre içerisinde şartları yerine getirmemeleri durumunda ilgili alanda hizmet veremeyeceklerdir. Aksi davranışta bulunanlara Bakanlık veya liman başkanlığınca 2 milyon liraya kadar para cezası verilecek.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.