Hastanelerde onaylı randevu dönemi resmen başladı

Hastanelerde onaylı randevu dönemi resmen başladı

Hastanede “onaylı randevu sistemi” başlıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki düzenlemeleri bugünden itibaren yürürlüğe giriyor. İşte detaylar...

Hastalara, hastanelere ve doktorların zamanlarını verimli kullanmalarına olanak sağlayacak onaylı randevu sisteminde, randevu iptali sonrasında kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak. Detaylar haberimizde...

işçi

HASTANELERDE 'ONAYLI RANDEVU' DÖNEMİ BAŞLADI: DÜNDEN İTİBAREN RANDEVULAR İPTAL EDİLDİ, KAPASİTE HİZMET BEKLEYEN VATANDAŞLAR İÇİN KULLANILMAYA BAŞLANDI

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı “Onaylı Randevular” kapsamında dünkü randevu iptallerinden sonra boşalan kontenjanlar hizmet bekleyen vatandaşlar için kullanılmaya başlandı. Artık randevu gününden önceki saat 20.00'ye kadar hasta randevuyu onaylayacak veya mümkün olmadığını bildirecektir.

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu "Randevu Onayı" sistemi sayesinde hastalar, randevu tarihinden önce saat 20.00'ye kadar randevuyu onaylayacak veya muayeneye gelemeyeceklerini doktorlardaki merkezi randevu sistemine (MHRS) bildirecek.

Hastalar, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesinden, mobil uygulamasından veya "ALO 182" danışma hattından önceden randevu almaktadır. Yeni uygulamayla hastaların randevularını onaylamaları veya randevudan bir gün önce yalnızca saat 20.00'de gelebileceklerini sisteme bildirmeleri gerekecek.

OTOMATİK OLARAK İPTAL EDİLECEK

Doldurulmayan randevular bir önceki gün saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecektir. Bu durumda kişi yeniden randevu alabilecek ve herhangi bir kısıtlama uygulanmayacaktır.

Randevu alıp gelmeyenlerin aynı acenteden 15 gün süreyle yeni randevu almaları yasaklanacak.

65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları uygulamadan muaf tutulacak olup, bu gruptaki hastalar diledikleri zaman randevu alabileceklerdir.

Onaylı randevu sisteminde sistemden randevu alamayan ancak talepte bulunan hastalarla iletişime geçilerek randevu iptal edildikten sonra boş yer bulunacak ve talep eden hastalara öncelik verilecektir.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.