Gaziosmanpaşa'da kostümlü soygun girişimi! ‘Salvador Dali’ maskeli hırsızlar kuyumcu soymaya çalıştı..

Gaziosmanpaşa'da kostümlü soygun girişimi! ‘Salvador Dali’ maskeli hırsızlar kuyumcu soymaya çalıştı..

"La Casa de Papel" dizisinden esinlenen ve "Salvador Dali" maskesi kullanan iki kişi, Gaziosman Paşa'nın kuyumcu dükkanını silahlarla soymaya çalıştılar. İki şüpheli bölgeye gelen polis tarafından yakalandılar ve gözaltına alındılar.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinder ilginç bir soygun girişimi yaşandı. Dünyaca ünlü Netflix dizisi 'La Casa de Papel'de kullanılan 'Salvador Dali' maskesini takan iki şüpheli, silah kullanarak kuyumcuyu soymaya çalıştılar. Soyguncular hısrsızlık denemesinde başarılı olamadılar ve polis tarafından yakalanarak gözaltına alındılar.

Gaziosmanpaşa'da kostümlü soygun girişimi! ‘Salvador Dali’ maskeli hırsızlar kuyumcu soymaya çalıştı

Dün ilçeye bağlı General Aldoğan Caddesinde saat 09.00 sıralarında, E.B. adlı kuyumcu sabah işyerinde temizlik yaparken Salvador Dali maskeli iki şüphelinin içeri girdiğini gördü. Kilitli kapıyı açmaya çalışan şüphelilerden biri kaçarak kuyumcunun vitrinine ateş etti. İhbar üzerine bölgeye polis ekibi sevk edildi. Kameraları izleyen ekip, şüphelilerin olay yerine götürdükleri aracın çalıntı plakalı olduğunu ve aracın FA'ya ait olduğunu belirledi. ye ait. F.A., yaptığı açıklamada, aracı kullanması için yeğeni Birkan Kartal'a verdiğini söyledi. 31 yaşındaki Birkan Kartal, operasyon sırasında yakalandı.

Gaziosmanpaşa'da kostümlü soygun girişimi! ‘Salvador Dali’ maskeli hırsızlar kuyumcu soymaya çalıştı

Sorguda Birkan Kartal, suçu 25 yaşındaki Mahmut Aslan'la birlikte işlediklerini itiraf etti. Baskında Mahmut Aslan, yakalandı ve pılan aramada soygunda kullanılan izinsiz tabanca ve üç Salvador Dali maskesi bulundu. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye çıkarılan 2 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderilirken Birkan Kartal'ın 12, Mahmut Aslan'ın ise 7 sabıka kaydı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.