Galatasaray 6 golle Sivasspor'u mağlup etti

Galatasaray 6 golle Sivasspor'u mağlup etti

Süper Lig şampiyonluğunun en büyük adayı Galatasaray, 35. hafta maçında evinde Sivasspor'u konuk olarak ağırladı. 7 golün atıldığı maçta Galatasaray, rakibini 6-1'lik skorla mağlup ederek 35 yıl aradan sonra bir rekora daha imza attı. Detaylar burada...

Trendyol Süper Lig'in 35. hafta maçlarında Galatasaray, turnuvanın zorlu takımlarından biri olan Sivasspor'u Rams Park'ta ağırladı. Son dört karşılaşmada puan toplayan Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor, bu karşılaşmada rakiplerine 6-1 mağlup oldu ve galibiyet serisi sona erdi.

Kendi sahasında 17 golün 17'sini atan Galatasaray, Sivasspor'u yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmış oldu.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Galatasaray 6 golle Sivasspor'u mağlup etti

11' Kerem Demirbay, savunmanın arkasında Barış Alper'i görüyor, Barış içeri bakıyor, hazır Ziyech'e pas veriyor ve Faslı kaleci Ali Şaşal'ı net bir vuruşla yakalıyor. Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü oluyor.

39' Sol kanattan Barış Alper Yılmaz koşuyor, tekrar içeri giriyor, Mertens topa dokunuyor ve top ağlara gidiyor. Galatasaray farkı 2'ye çıkarıyor.

54' Sivasspor sağ kanat üzerinden korner kullandı ve Caner Osmanpaşa topu direğe vurdu. Sivasspor ise, bu golle Rams Park'ta farkı 1'e indirdi.

2 DAKİKADA 2 GOL

Galatasaray 6 golle Sivasspor'u mağlup etti

59. dakikada Mertens'in kale önünden attığı güzel pasla Icardi skoru 3-1'e yükseltti. Bu gol sonrasında 1 dakika geçmişti Ziyech, yeniden sahneye çıkarak ceza sahasının dışından yaptığı vuruşla skoru 4-1'e getiriyor.

Karşılaşmanın 73. dakikası oynandığında Mertens, attığı golle maçın skorunu 5-1'e getiriyor.

İcardi'nin attığı gol kaleciye yapılan faul nedeniyle iptal edilirken, Arjantinli yıldız sadece 2 dakika sonrasında Kerem Aktürkoğlu'nun kullanmış olduğu serbest vuruşu kullanarak skoru 6-1'e çıkardı.

ASLANLAR RÖVANŞLARI ALDI

Galatasaray 6 golle Sivasspor'u mağlup etti

Sezonun ilk yarısı berabere kalmış olduğu Kayserispor ve sezonun ilk yarısında kaybettiği Hatay karşısında rövanş maçını kazanan Cimbom, aynı oranı Sivas'a da uyguladı. Sarı-kırmızılı ekip, Sivasspor karşısında aldığı galibiyetin ardından şampiyonluğun ilk yarısı puan verdiği bütün takımları mağlup ederek 15 maçlık iyi bir galibiyet serisi yakaladı. Galatasaray'ın; Kayseri, Hatay ve Sivas'ın yanı sıra bir tek F.Bahçe kaldı.

Öte yandan Galatasaray, 1988-1989 sezonu 93 puan toplayan F.Bahçe'yi geçen hafta yakaladı ve bu üç puanla 35 yıl sonra bir sezonun en çok puan toplayan takımı oldu.

Kaynak:Akşam Haberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.